KL1_trkaci1_start_400Za nešto više od mjesec dana uslijedit će još jedno zanimljivo natjecanje, koje i ove godine (treću godinu za redom) provodi Atletski klub KA TIM iz Karlovca. Uz 1. školu trčanja s kojom je započeo u ožujku, a koju je upisalo 90-ak ljubitelja rekreativnog trčanja, uz obale Korane opet će se održavati i natjecateljska kola KA TIM-ove Koranske lige.

Organizatori najavljuju niz novosti koje će obilježiti ovu sportsko-rekreativnu priredbu koja je već u prvije dvije godine održavanja uvelike doprinijela popularizaciji trčanja kao zdravog vida rekreacije među Karlovčankama i Karlovčanima. Dakako i uz utrke Karlovački cener i Crtom bojišnice, čiji je (su)organizator također AK KA TIM.

Evo i najave ovogodišnje Koranske lige od strane AK KA TIM-a: Poučeni primjerom (na greškama se uči) imat ćemo DVIJE Koranske lige – PROLJETNU i JESENSKU Koransku ligu, a rezultate ćemo bodovati prema formuli HUCIPT – računanja.

Proljetna liga održat će se u 6-tom mjesecu – ČETVRTKOM + jedna subota. Jesenska liga održavat će se u 8-mom mjesecu – četvrtkom.

KL1_trkaci18_300PROLJETNA KA TIM-ova KORANSKA LIGA:

U 6. mjesecu imati ćemo 5 kola (02.06., 04.06., 16.06., 23.06., i 30.06.):, a za bodovanje i plasman među prvih troje potrebno je istrčati minimalno 3 kola. Postignute rezultate bodovat ćemo prema formuli HUCIPT-a – dakle prilagođeno KUP natjecanjima.

Ove godine nagradit ćemo apsolutne pobjednike u muškim i ženskim kategorijama na 2,5 km i na 5 km; a nagradit ćemo natjecatelje i u sljedećim kategorijama: polaznici i polaznice KA TIM škole trčanja, seniori i seniorke, veterani i veteranke.

KL1_djeca_prvi-drugi_razred1_400Dječje utrke – duljina staza:

– predškolci – 60 m;
– učenici i učenice 1. i 2., 3. i 4. razred O.Š. duljina staze – 300m – jedan krug na Foginovom.

Nagrade – za dječje utrke: medalje za prvih troje predškolaca i predškolki, te za učenice i učenike 1-2, 3-4 razreda – nakon istrčanih minimalno 3 kola.

Učenici od 5. do 8. razreda i srednjoškolci moći će se natjecati u utrci na 2,5 km i to u kategorijama : ml.kadeti – 2003. i 2004.; kadeti – 200. i 2002.; juniori – 2000. – 1997. godište.

Nagrade učenicima od 5. do 8. razreda i srednjoškolcima: medalje prema kategorijama – nakon istrčanih minimalno 3 kola.

SAM_4954Kategorije za natjecatelje na 2,5 km:

– apsolutni pobjednici i pobjednice;
– polaznici-polaznice KA TIM-ove škole trčanja;
– seniori/ seniorke – 1996 i stariji;
– veterani/ veteranke -1981 i stariji.

Nagrade – medalje prema kategorijama za apsolutne pobjenike, polaznici i polaznice KA TIM-ove škole trčanja, seniori i seniorke i veterani i veteranke na 2,5 km – nakon istrčanih minimalno 3 kola.

Utrka na 5km – kategorije:

– apsolutni pobjednici i pobjednice;
– polaznici-polaznice KA TIM-ove škole trčanja;
– seniori/ seniorke – 1996 i stariji;
– veterani/ veteranke -1981 i stariji.

Nagrade za apsolutne pobjednike, polaznike i polaznice KA TIM-ove škole trčanja, seniore – seniorke i veterane-veteranke na 5 km – medalje – nakon istrčanih minimalno 3 kola.

Apsolutni pobjednici na 2,5 km i na 5 km NE ULAZE u konkurenciju za nagrade u kategorijama.

U kategoriji polaznice i polaznici KA TIM škole trčanja mogu trčati samo prijavljeni polaznici škole trčanja.
Proljetna KA TIM- ova KORANSKA liga završava 30.06. kada ćemo proglasiti pobjednike KA TIM-ove Proljetne Koranske lige i proslaviti završetak prvog dijela KA TIM ŠKOLE TRČANJA!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *