Na danas održanim atletskim utrkama u Velikoj Gorici u okviru “22. Turopoljske utrke” članice i članovi AK KA-TIM su u učeničkim utrkama na 1000 metara osvojili tri pehara: Lovro Mejašić za 2. mjesto u utrci učenika 5. i 6. razreda, Dora Kralj za 3. mjesto u utrci učenica 7. i 8. razreda i Noa Majetić za 3. mjesto u utrci učenika 1. i 2. razreda.

Katja Joha bila je 8. u utrci djevojčica 1. i 2. razreda

Katja Joha bila je 8. u utrci djevojčica 1. i 2. razreda

Start utrke učenika 3. i 4. razreda

Start utrke učenika 3. i 4. razreda

Start “22. Turopoljske utrke” bio je u 10:30 sati ispred zapadne tribine ŠRC Radnik, a okupio je trkače polumaratona – 21,1 kilometar i utrke na 5000 metara (građane, kadete te mlađe i starije juniore).

Utrka na 5000 metara imala je 98 sudionica i sudionika, a polumaraton ih je okupio 187. Osim iz Hrvatske, natjecatelji su bili iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Kenije… tako da su utrke imale međunarodno obilježje.

U utrci na 5000 metara članica KA-TIM-a Vesna Brajak (1976.) bila je vrlo dobra 4. u konkurenciji građanki. Članica KA-TIM-a Gabrijela Šalković (1977.) bila je odlična 2. u polumaratonu u kategoriji Ž35, a u poretku žena ukupno na 12. mjestu (* ).

Leon Pleša ulazi 12. u cilj utrke dječaka 3. i 4. razreda

Leon Pleša ulazi 12. u cilj utrke dječaka 3. i 4. razreda

Start utrke učenica 3. i 4. razreda

Start utrke učenica 3. i 4. razreda

Prije ovih glavnih utrka, održane su od 9 sati utrke učenika i učenica osnovnih škola. Karlovčane su u osnovnoškolskim utrkama predstavljali članice i članovi AK KA-TIM, a ostvarili su dljedeće rezultate:

Kala Majetić kao 5. se približava cilju utrke djevojčica 3. i 4. (...)

Kala Majetić kao 5. se približava cilju utrke djevojčica 3. i 4. razreda

Lovro Mejašić u odličnom finišu utrke dječaka 5. i 6. razreda zaslužio (...)

Lovro Mejašić u odličnom finišu utrke dječaka 5. i 6. razreda zaslužio je 2. mjesto

1. i 2. razred – dječaci: Noa Majetić (1. razred) – 3. mjesto

1. i 2. razred – djevojčice: Katja Joha (1. razred) – 8. mjesto

Dora Kralj osvojila je 3. mjesto u utrci djevojaka 7. i 8. (...)

Dora Kralj osvojila je 3. mjesto u utrci djevojaka 7. i 8. razreda

Nakon pucnja iz turopoljskog topa: start polumaratona i utrke na (...)

Nakon pucnja iz turopoljskog topa: start polumaratona i utrke na 5000 metara

3. i 4. razred – dječaci: Leon Pleša (3. razred) – 12. mjesto

3. i 4. razred – djevojčice: Kala Majetić (4. razred) – 5. mjesto; Lana Perinac (3. razred) – oko 20. mjesta (čekamo da organizatori objave službene rezultate učeničkih utrka)

Noa Majetić primanja pehar za osvojeno 3. mjesto

Noa Majetić primanja pehar za osvojeno 3. mjesto

Lovro Mejašić s peharom za osvojeno 2. mjesto

Lovro Mejašić s peharom za osvojeno 2. mjesto

5. i 6. razred – dječaci: Lovro Mejašić (6. razred) – 2. mjesto; Marko Čižić (6. razred) – u gužvi (!) na startu je ozlijeđen i bio je prisiljen odustati od utrke (startna ravnina je naprosto preuska za veliki broj natjecatelja mlađih dobnih skupina i stoga se, na žalost, ovakve nezgode ponavljaju svake godine)

7. i 8. razred – momci: Tin Majetić (7. razred) – 8. mjesto

7. i 8. razred – djevojke: Dora Kralj (7. razred) – 3. mjesto; Leona Joha (7. razred) – zbog bolova u koljenju odustala je nakon 200 metara (šteta, kao i za Marka, jer iako je prvenstveno odlična na kratke staze, vrlo dobro trči i kroseve – želimo joj brz oporavak)

Dora Kralj s peharom za ostvareno 3. mjesto

Dora Kralj s peharom za ostvareno 3. mjesto

Zadovoljna trojka KA-TIM-a: Dora Kralj, Lovro Mejašić i Noa (...)

Zadovoljna trojka KA-TIM-a: Dora Kralj, Lovro Mejašić i Noa Majetić

Vrijeme je poslužilo; ispočetka je bilo oblačno, prije kraju dječjih utrka padala je kišica, a temperatura je bila najugodnija za trčanje – 15 Celzijevih stupnjeva.

Suorganizatori “22. Turopoljske utrke” bili su Zajednica športskih udruga Grada Velika Gorica, Turistička zajednica Grada Velika Gorica, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Gradsko društvo Crvenog Križa Velika Gorica i Stručni skup učitelja tjelesnog odgoja i zdrastvene kulture Grada Velika Gorica.

Pokrovitelji Urke bili su Zagrebačka županija, Grad Velika Gorica i Plemenita općina turopoljska (počasni podupiratelj).

(* ) Nekolicina Karlovčana, atletskih veterana, nastupila je i u dresu AK Žumberak: Nikica Vrabac (1. mjesto u kategoriji M50), Mirjana Kolar (3. u kategoriji Ž35), Stjepan Cerovec (2. mjesto u kategoriji M60)…

Tekst preuzet sa http://udruga-kameleon.hr/

Creative Commons License

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *