Djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Karlovac Davor Mataković još je jednom briljirao u utrci vatrogasaca; na danas održanoj 1. sretnoj utrci u Gornjim Kutima kod Brod Moravica uvjerljivo je pobijedio u utrci vatrogasaca na 7,5 kilometara, na prilično zahtjevnoj stazi s oko 350 metara apsolutnog uspona, ali i – kako trkači vole istaknuti – dosta grbavoj (početna nizbrdica je slična jarku, a završna uzbrdica najvećim dijelom razrovani šumski put).

Na utrci, koja bi se slobodno mogla nazvati trailom, a koja se odvijala oko podneva, na vrelini od čak 31 Celzijev stupanj, koju je mjestimice ublažila goranska šuma, Davor je, dakako, bio prvi i u svojoj starosnoj kategoriji, ispred nekolicine znatno mlađih vatrogasaca.

Davor Mataković, inače i dugogodišnji član AK KA TIMa, jedan je od najboljih trkača vatrogasaca u Hrvatskoj; ostvario je brojne pobjede i još puno puta bio na postolju. Herojima vatrogascima trčanje nije “neki tamo hir”, već je itekako dobrodošla priprema za kondicijski zahjevne izazove posla kojim se bave. Bilo bi lijepo kada bi ovoga izvanrednog trkača i vatrogasca netko nagradio makar pokrićem troškova za prijevoz za neku(e) od narednih utrka na kojoj/ima će sudjelovati.

Prvu sretnu utrku organizirali su Hrvatska čitaonica sela Kuti i AK Maraton iz Velike Gorice, a osim glavne utrke na 12 kilometara natjecalo se i na utrci građana na 7,5 kilometara, kao i utrkama vatrogasaca, lovaca i nordijskih hodača na istoj dionici.

U utrci građana na 7,5 kilometara AK KA TIM imao je još dva predstavnika, oca i sina Gorana i Nou Majetića. Mladi 11-godišnji atletičar Noa bio je odličan sedmi u ukupnom poretku (6. od muških) te prvi u kategoriji djece i mladih. Kao najmlađi sudionik svih utrka dobio je od organizatora posebnu nagradu, vrijednu slikovnicu Hrvatske čitaonice sela Kuti.

Noa je prvi puta službeno nastupio u dugoprugaškoj utrci (dužoj od 5 km). Nedavno je u Jastrebarskom u hamanitarnu svrhu, za pomoć Inkluzivnom centru za djecu Profectus, istrčao s par kraćih stanki punih 12 kilometara.

Tata Goran bio je deveti u ukupnom poretku utrke građana (8. među muškima) i treći u kategoriji M50.

Čestitamo!

Goran

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *