Pravo prijave i nastupa u kvalifikacijama imat će učenici i učenice od 3. do 6. razreda osnovnih škola, a svaki će se uzrast natjecati u nekoliko disciplina. Ukupno će na Dječjoj ligi biti zastupljeno sedam disciplina: 60m, 100m, 300m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle od 2 kg (učenice) i 3kg (učenici) te vortex. Finale Lige održat će se 3. rujna, pravo nastupa u finalu ima učenik/ca koji su osvojili 1. i 2. mjesto iz svake gradova odnosno regije.

Očekuje se da će Erste Plava liga u svojoj debitantskoj godini, kroz sedam hrvatskih gradova, privući približno 5000 mladih natjecatelja i natjecateljica. Vrhunac slijedi na finalu u Zagrebu 3. rujna u Sportskom parku Mladost, kao uvertira u još jedan Hanžekovićev memorijal – svoje sposobnosti prezentirati će najboljih 480 natjecatelja.

Organizator lige za 2013. godinu je Hrvatski atletski savez u sklopu atletskog mitinga Borisa Hanžekovića. Pokrovitelj lige je Hrvatski atletski savez, dok je glavni sponzor lige Erste banka i Erste Plavi mirovinski fondovi.

Ambasadorice lige bit će najuspješnije hrvatske atletičarke Blanka Vlašić, Sandra Perković te velika nada hrvatske atletike, skakač s motkom Ivan Horvat.

One Reply to “Erste plava liga je….”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *