Iza mladih KA TIM-ovki i KA TIM-ovaca je 1. kolo ekipnog natjecanja Hrvatske atletske lige Sjever (HALS), održano jučer u Varaždinu uz sudjelovanje 450 natjecatelja i natjecateljica iz 21-og atletskog kluba središnje Hrvatske. U brojnoj i jakoj konkurenciji mlade snage KA TIM-a ostvarile su niz odličnih plasmana i rezultata od kategorije limača / limačica do starijih kadeta.

Najvrednije plasmane u ukupnom poretku pojedinih kategorija ostvarili su limač Noa Majetić, koji je bio treći u utrci na 200 metara s odličnim vremenom od 30,12 sekundi, te stariji kadet Lovro Kasunić koji je isto mjesto zauzeo u trci na 600 metara uz isto tako vrijednim vremenom od 1:40,60 minute.

Kako se u konkurenciji limača medalje dodijeljuju po godištima, Noa Majetić je u okviru 2006. godišta u utrci na 200 metara osvojio srebrnu medalju. U bacanju vortexa nije bio previše raspoložen te je sa skromnih 30,18 metara u ukupnom poretku limača bio deseti, a među svojim vršnjacima četvrti.

Lovro Kasunić je do 3. mjesta došao borbenom i ujednačeno brzom utrkom od starta do cilja, u koji je ušao četvrtoplasirani. No, kako su suci – s pravom – diskvalificirali jednog natjecatelja zbog nesportskog ponašanja (odgurno je suparnika) u finišu utrke, treće mjesto (u starosnim kategorijama od mlađih kadeta ne dodijeljuju se medalje) je zasluženo pripalo sve boljem atletičaru KA TIM-a.

Limač Jakov Perinac imao je dva vrlo dobra nastupa. U utrci na 200 metara trčao je 31,95 sekundi, čime je ukupno ostvario 7. mjesto, dok je votrex je bacio 34,15 metara i zauzeo još bolje 5. mjesto. U obje discipline u okviru 2007. godišta bio je četvrti i u obje mu je za malo izmaknula medalja.

Limač Ivano Muža također je dobro istrčao utrku na 200 metara, u kojoj je s vremenom od 35,53 sekunde ukupno bio 17-i, dok je u okviru 2007. godišta zauzeo 6. mjesto. Bacanja vortexa mu pak nije išlo od ruke, te je u toj disciplini bio ukupno 25-i, a među vršnjacima svojeg godišta deseti, dobacivši spravu do 17,21-og metra.

Ivan Raguž “razvalio” u vortexu!

Najmlađi sudionik natjecanja iz redova KA TIM-a, limač Ivan Raguž, koji je danas imao i svoj prvi nastup na atletskoj stazi, pobrinuo se i za najugodnije iznenađenje, postigavši izuzetan uspjeh u bacanju vortexa. Ovu atletsku spravu hitnuo je do 33,41 metra, što mu je donijelo visoko 6. mjesto u ukupnom poretku discipline i 1. mjesto među limačima 2008. godišta i mlađim. Koliko je vrijedan njegov hitac, svjedoči činjenica da je drugoplasirani limač u istome godištu vortex bacio gotovo 8 metara kraće!

Ivan je odlično istrčao i utrku na 200 metara, sa 14. vremenom (34,70 sek) bio je ukupno 14-i u porertku limača, a u okviru 2008. godišta i mlađih četvrti. I ovim nastupom, nakon prošlonedjeljnog na Prvenstvu HALS-a u krosu, Ivan je potvrdio da je KA TIM u najmlađoj kategoriji natjecatelja bogatiji za još jednog talentiranog dječaka.

Mlađi kadet Leon Pleša, u svom prvom nastupu u ovoj dobnoj kategoriji, okušao se po prvi puta u utrci na 400 metara. Leon, koji je ipak ponajprije odličan sprinter, zauzeuo je 10. mjesto s vremenom 1:12,61 minuta. Vortex je dobacio do vrlo dobrih 40,60 metara, što je u nadmetanju s godinu dana starijim natjecateljima bilo dovoljno za vrlo dobro 8. mjesto.

Od mladih atletičarki KA TIM-a najbolji nastup imala je mlađa kadetkinja Maja Luketić. U utrci na 400 metara bila je peta s vrlo dobrim vremenom od 1:08,09 minuta. U istoj kategoriji i disciplini Lana Perinac je s vremenom od 1:17,09 minuta zauzela 19. mjesto.

Lijepi napredak u rezultatima ostvarila je limačica Vita Andrić. U skoku u dalj s dva vrlo dobra skoka od oko 3 i polmetra (3,51 i 3,49) zauzela je 14. mjesto, a među vršnjakinjama iz 2007. godišta sedmo mjesto. Popravila je osobni rekord i u svojem drugom nastupu, u utrci na 200 metara,koju je istrčala za 34,55 sekunde.

Dakako, i preostali KA TIM-ovci su popravili bar jedan, a neki i dva, osobni rekord, pa već i stoga imaju razlog(e) za zadovoljstvo svojim prvim ovogodišnjim natjecanjem na atletskoj stazi.

KA TIM-ovci su u ovome kolu imali i jedan momčadski nastup; limači Ivan Raguž, Jakov Perinac, Noa Majetić i Ivano Muža (tim redoslijedom izmjena) trčali su štafetu 4 puta 60 metara i zauzeli vrlo dobro 5. mjesto, a bronca im je umaknula za neznatnih 30-ak stotinki.

Sve u svemu, deveteročlana ekspedicija KA TIM-a u Varaždin pod vodstvom trenerice Ane Guštin Dragojević, polučila je ukupno uzevši vrlo dobar nastup. Posebice su se istaknuli limači, koji su ekipno zauzeli 6. mjesto između 14. ekipa klubova HALS-a.

Natjecanje je održano po lijepom vremenu, a tek povremeno nešto jači vjetar malo bi usporio sprintere kojima je većim dijelom puhao u prsa. Mladi KA TIM-ovci podrški su imali s tribina od nekolicine roditelja koji su i ovoga puta bučno navijali, ali i fotografijama posvjedočili nastupima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *