“Wings For Life World Run 2018. put je prema lijeku za ozljede leđne moždine. Zadar je danas pokazao da se najveći koraci rade srcem, a snovi postaju lako uhvatljivi kad smo zajedno.” Uz to, ističu zadarski organizatori, sudjelovalo je rekordnih – 8000 trkača i trkačica iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke, Austrije, … Iz ukupno preko 30 zemalja.

Među bar 60-ak trkačica i trkača iz Karlovca, na jučerašnjem, 5. izdanju humanitarne utrke u Zadru, najbrojniji su bili članovi i članice, polaznici/e klupske Škole trčanja i prijatelji Atletskog kluba KA-TIM. Napunili smo autobus, odlično se zabavili, a i po vrlo vrućem i sparnom vremenu i trčali koliko nas srca i noge nose. Čestitke svima!

Po vrelini zraka i asfalta (hitna pomoć je imala, na žalost, podosta posla) svi koji su nastupili mogu itekako biti zadovoljni sportskim postignućima. A još i više trčanjem za humani i plemeniti cilj! Bila je čast trčati za one koji to ne mogu, pod geslom “Cijeli svijet za isti cilj!”. Velika većina sudionika je trčala, a kada su noge već bile teške i hodala. No, bilo je i natjecatelja/ica u invalidskim kolicima. Kapa im dolje! Trčali su i hodali i natjecatelji sa štakama, roditelji gurajući bebu u dječjim kolicima ili je noseći na grudima u nosiljci, …

Trčalo se na 26 Celzijevih stupnjeva u hladu (takvih dionica jedva da je bilo), a 30 i više na suncu. Kako se ujutro ispadala kiša, uz vrelinu je stigla i sparina pa je kretanje predstavljalo još veći napor. Uz to, prvih gotovo 10 kilometara staze ima lagani, ali stalni (neki bi rekli i iscrpljujući) uspon. Svi koji su trčali u Zadru protekle godine slažu se da je ove bilo napornije upravo zbog vrućine, a shodno tome pretrčali su i manje kilometara.

Vrućina je “ubijala” već u zonama u kojima se čekalo na start, od pola sata pa i do punog sata, kako bi se na vrijeme osigurala startna pozicija. Ali i nakon završene utrke, dok se pod vedrim nebom čekao prijevoz mjesnim autobusima natrag do starta. Postaje s vodom, koja je na suncu brzo postala pretopla, kriškama naranči, polovinama banana, … doživljavane su kao mjesta preporoda. Rijetki su ih “preskakali”, što po spomenutim vremenskim uvjetima nije bilo preporučljivo, pa se u masi trkača našlo i dehidriranih, sa srozanim tlakom, mučninom, … KA-TIMovci nisu imali značajnijih poteškoća, a srećom nije bilo niti jedne ozljede.

Organizacija je inače bila na visini, no domaćini su se ovoga puta “preračunali” oko broja autobusa. Bilo ih je premalo, pa se na ukrcaj i povratak u Zadar čekalo i po sat vremena i duže. Neki od nas nismo se uspjeli ni u tome roku ugurati u trkačima prepunjene autobuse, no srećom je bilo Zadrana koji su uskočili vlastitim automobilima. Svaka čast dobrim ljudima!

Oni koji su dogurali do 15. kilometra i dalje, gdje magistralna cesta dotiče obalu, imali su prigodu po završetku trke, dok se načekivao prijevoz, osvježiti se u moru. Iako temperatura vode još nije dosegla niti 20 Celzijevih stupnjeva, godilo je prepustiti joj umorno i pregrijano tijelo.

KA-TIMova klapa provela je čitav dan u opuštenoj i veseloj atmosferi, uz iznimku spomenutih trenutaka iščekivanja priejvoza u Zadar i manjih nesporazuma oko mjesta i vremena ukrcaja u autobus za povratak u Karlovac. No, u doživljenoj gužvi ništa strašno, pa niti neočekivano. Kada si u “moru” od preko 8000 trkača, ne čudi ni to da smo za neke sudionike iz Karlovca saznali tek kada smo vidjeli objave na facebooku. Sresti ih uživo u Zadru spadalo je u domenu lutrije.

KA-TIM je bio jedan od brojnijih timova na ovogodišnjoj utrci, a usudio bih se reći i među boljim (nisu izdvojeni rezultati timova samo za Zadar) od ukupno preko 150 timova iz Hrvatske i inozemstva. U službenom izvještaju organizatora navodi se da je KA-TIM Škola trčanja, kako glasi prijavljeno ime tima, imao 35 članova, da je svaki član u prosjeku pretrčao 9,45 kilometra te da je tim ukupno istrčao 330,63 kilometra!

Najstariji Zoran Petković istrčao je gotovo 9 kilometara, a bi i više da nije upozoren od trenerice Ane Guštin Dragojević da se ne iscrpljuje po vrućini. Zoki je sa svojih 80 godina bio među troje nastarijih sudionika zadarske utrke!

Najmlađa trkačica KA-TIMa bila je 11-godišnja Vita Andrić, koja je “upala” kao zamjena za stariju klupsku kolegicu koja nije mogla putovati u Zadar. U pravilu, mlađima od 16 godina nije dozvoljen nastup, no Vita je hrabro iskoristila pruženu joj priliku i pretrčala lijepih oko 4 i pol kilometra.

Odlične su bile i KA-TIMove juniorke Dora Kralj i Barbara Šabanagić koje su pretrčale zapaženih 11 kilometara, a posebice junior Patrik Vrabac s istrčanih odličnih 21 kilometar. Patrik je tim rezultatom ostvario 2. mjesto u kategoriji M16!

Obitelj Vrabac bila je najbrojnija sastavnica KA-TIMove ekipe, s četiri člana – i svi su se redom iskazali. Naravno, “perjanica” po dužini trčanja je tata Nikica, koji je prešao 26 kilometara i bio odličan 5. u kategoriji M50. I mama Oksana i kćer Nikolina dodale su još pregršt kilometara.

Obitelj Dragojević imala je troje, a obitelji Kirinčić, Kolar, Dolšak, Đuretković (* Mandicu, koja se ozlijedila par dana uoči utrke, zamijenio je mladić koji nije KA-TIMovac) i Majetić po dvoje predstavnika, također svi s odličnim i vrlo dobrim dužinama. Iskazale su se i druge predstavnice KA-TIMove škole trčanja: Katarina Radman Petrušić, Nikolina Andrić, Snježana Friščić Kaštel, Ivana Mihalić, Danijela Oršolić, Jasmina Šašo, Slavica Mejašić, Denisa Vrančić, Maja Kampuš, Ljiljana Željko, Bojana Marković, …

Atletski klub KA TIM na povratku iz Zadra nagradio je peharima najbolje trkače i trkačice svojeg tima: Nikicu Vrabca među trkačima, Dejanu Kirinčić među trkačicama te Nenada Kirinčića i Katarinu Radman Petrušić među polaznicima KA-TIM Škole trčanja.

Slijedi cjelovit popis članova i članica KA-TIMovog tima u Zadru i ostvarenih trkačkih dužina. Popis je sastavljen prema podacima iz izvještaja organizatora. U zadnji čas je došlo do zamjene nekolicine trkača, no kao službeni rezultat vodi se onaj na prvotno prijavljeno ime. Također, neki su pretrčali i više nego što im je to očitano s čipa na startnom broju. Stoga molim da moguće pogreške javite na e-mail gmajetic@gmail.com, kako bi se u popis unijeli ispravna imena i prezimena te pretrčane dužine. Hvala na razumijevanju i pomoći!

Goran

Fotografije: KA-TIMovci, ezdar.rtl.hr

Fotoalbum sa više fotografija o sudjelovanju KA-TIMovaca na utrci Wings for life u Zadru možete pogledati OVDJE.

Rezultati tima KA-TIM Škola trčanja:

1 VRABAC, NIKICA 26,11
2 VRABAC, PATRIK 20,80
3 KIRINČIĆ, NENAD 18,54
4 BOŽIĆ, ALEKSANDAR 18,08
5 DOLŠAK, IVICA 17,96
6 MAJETIĆ, GORAN 15,10
7 KOLAR, MIRJANA 14,45
8 KIRINČIĆ, DEJANA 14,24
9 BRAJAK, VESNA 12,93
10 CEROVAC, STJEPAN 11,30
11 DRAGOJEVIĆ, ANA GUŠTIN 11,00
12 KRALJ, DORA 10,59
13 ŠABANAGIĆ, BARBARA 10,58
14 RADMAN PETRUŠIĆ, KATARINA 9,75
15 KOLAR, STJEPAN 9,69
16 ANDRIĆ, NIKOLINA 9,24
17 PETKOVIĆ, ZORAN 8,67
18 VRABAC, OKSANA 7,78
19 ĐURETKOVIĆ, IVICA 7,72
20 MAJETIĆ, MARTINA 7,67
21 DOLŠAK, VIOLETA 7,57
22 FRIŠČIĆ KAŠTEL, SNJEŽANA 7,44
23 ĐURETKOVIĆ, MANDICA 7,40 *
24 KOLAR GREBLIČKI, KARMEN 6,86
25 MIHALIĆ, IVANA 5,89
26 DRAGOJEVIĆ, MIRKO 5,85
27  DANIJELA ORŠULIĆ  4,94
28 ŠAŠO, JASMINA 4,53
29 MEJAŠIĆ, SLAVICA 4,52
30 VRANČIĆ, DENISA 4,46
31 ANDRIĆ, VITA 4,46
32 KAMPUŠ, MAJA 4,26
33 ŽELJKO, LJILJANA 4,26
34 MARKOVIĆ, BOJANA 4,26
35 GAŠPARAC, IVANA 3,14
36 DRAGOJEVIĆ, DUŠAN 3,04

3 Replies to “KA-TIMovci odlični na humanitarnoj utrci Wings for life”

 1. KA TIm-ovci znaju trčati, znaju pobjeđivati, ali ono što je najvažnije – znaju pomagati. Hvala svima koji su trčali za one koji ne mogu!
  Nadam se da ćemo iduće godine ponovno “veselim autobusom” za Zadar!

 2. Hvala Ani na organizaciji i Bojani na potpori u najtežim trenucima
  To je dan kada cijeli Zadar živi za utrku ,divno je biti dio te atmosfere i svojim doprinosom podržati ovu humanu akciju

 3. Hvala vam KA-TIM-ovci, bila mi je čast tog dana biti dio vaše ekipe kao vaš prijatelj
  iz AK Žumberak.Hvala vam na lijepom peharu koji mi je trajni spomen na ovu predivnu utrku.
  Do iduće godine s još više kilometara,živi i zdravi mi bili!Pozdrav svima od obitelji Vrabac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *