Danas u 19h start je za predškolce i predškolke  na 60m, odmah nakon utrka za najmlađe startaju učenici i učenice 1. i 2. razreda na 300m, a odmah nakon te utrke je utrka učenica i  učenika 3 i 4 razreda  na 300m.

 

U 19,30h je START trkačica i trkača na 2,5km i na 5km; nordijskih hodača i hodačica na 2,5km; te štafetnih utrka na 2×2,5 km.

Štefetni tim čine dva trkača (M tim) ili dvije trkačice (Ž-tim) ili trkač i trkačica (MIX tim). Svaki od natjecatelja u štefetnoj utrci trči 2,5km noseći u ruci štafetnu palicu koju nakon pretčanih 2,5km predaje svom trkaču (trkačici) iz tima-a.

  1. U slučaju kiše ili blatnog terena uz Koranu  trčat će se nasipom od START-a prema Gazi.

KIŠNO VRIJEME I STAZA:

Trkači na 2,5 km trčat će ovako: START na Foginovom, trči se  dvije trećine kruga na Foginovom (atletska staza), pa desno nasipom pored restorana Lana Korana do hotela Srakovćić, pa onda dalje nasipom do Konjičkog  i onda još nekih cca. 300m do OZNAKE 1250m. Kod te OZNAKE 1250m  OKRENE SE  i vraća se nazad do Foginovog u cilj – za trkačice, trkače (2,5km) i Nordijske hodače (2,5km).

Štafetni trkači i trkačice  na 2×2,5 km: PRVI TRKAČI ILI TRKAČICE startaju sa svim ostalim trkačicama i trkačima, trče istu stazu od Starta do okretišta na 1250m, okreću se i trče nazad prema cilju. U cilju  predaju palicu svom trkaču ili trkačici iz TIM-a.

DRUGI TRKAČ ILI TRKAČICA štafetne utrke trče 2/3 kruga na atletskoj stazi, pa uz restoran Lana Korana, Srakovčića, konjičkog i onda OKRET kod oznake 1250m. Nakon okreta trče nazad do cilja na Foginovom.

Trkačice i trkači na 5km trče 2/3 kruga na atletskoj stazi, pa onda uz restoran Lana Korana, pored hotela Srakovčića, konjičkog, pretrče oznaku 1250m i trče dalje do oznake 2,5km kod vodocrpilišta ( prije NADE). Kod oznake 2,5km okreću se i trče istim putem  nazad do cilja na Foginovom.

     2.U slučaju dobrog vremena i dobre podloge:

Ukoliko vrijeme i podloga budu u redu trčat ćemo standardne dionice samo što  ŠTAFETNI trkači nakon pretrčanih 2,5km neće trčati u cilj već će produžiti nasipom do svojeg trkača ili trkačice iz tima (kod ulaza na Foginovo kupalište) i predati mu palicu. Drugi trkač ili trkačica iz tima nastavit će dalje trčati uobičajnu stazu – betonski most, uz Koranu, Stari most, hotel Srakovćić, Lana Korana – CILJ na Foginovom.

Trenerica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *