Na današnjim utrkama u Velikoj Gorici u okviru međunarodnog atletskog događanja “25. Turopoljska trka 2017.”, u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica, sudjelovalo je 493. natjecatelja i natjecateljica od juniorke do veteranske dobi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercehovine, Mađarske,…, kao i više stotina učenica i učenika osnovnih škola, među kojima i ponajbolji mladi atletičari i atletičarke iz više klubova središnje Hrvatske.

Među sudionicima trka našli su se i članovi i članice AK KA TIM-a svih uzrasta; u svakoj od utrka klub je imao barem po jednog predstavnika ili predstavnicu. U brojnoj i jakoj konkurenciji, koja je okupila podosta osvajača medalja s prošlogodišnjih državnih prvenstava u krosu, cestovnim utrkama i na atletskoj stazi, svi su ostvarili vrijedne plasmane.

Od mladih snaga KA TIM-a pod vodstvom trenerice Ane Guštin Dragojević, najbolje plasmane imali su Noa Majetić, koji je bio treći u utrci učenika 3. i 4. razreda na 1000 metara, te Lana Perinac koja je isto mjesto osvojila u utrci učenica 5. i 6. razreda na 1,5 kilometar.

I ostalih četvero mladih atletičara i atletičarki KA TIM-a plasirali su se među prvih 12 najboljih u svojim kategorijama: Jakov Perinac u utrci učenika 3. i 4. razreda na 1000 metara 5. mjesto, Vita Andrić u utrci učenica 3. i 4. razreda na 1000 metara 6. mjesto, Leon Pleša u utrci učenika 5. i 6. razreda na 1500 metara 12. mjesto te Lovro Kasunić u utrci učenika 7. i 8. razreda na 1500 metara 6. mjesto (plasmani prema službenom izvještaju organizatora natjecanja, u kojem su razdvojeni rezultati učenika i mladih vatrogasaca).

Veteran AK KA-TIM-a Davor Mataković, kao predstavnik Javne vatrogasne postrojbe Karlovac zauzeo je izvrsno drugo mjesto u ukupnom poretku “1. Turopoljske vatrogasne trke” na 5 kilometara (81 sudionik), kao i prvo mjesto u starosnoj kategoriji M55.

Veteran AK KA TIM-a Dragoljub Tomić zauzeo je 154. mjesto u ukupnom poretku Polumaratonske utrke od 21 kilometar i 98 metara (272 sudionika), ostvarivši ujedno i odlično treće mjesto u kategoriji M60.

KA TIM-ovac Damir Perinac zauzeo je ukupno 40. mjesto u Utrci građana na 5 kilometara (140 sudionika), odnosno vrlo dobro 6. mjesto u kategoriji M35.

Svoju prvu službenu utrku na 5 kilometara istrčala je polaznica KA TIM-ove Škole trčanja Srđanka Tomić Zimonja, a podršku na stazi pružio joj je jedan od voditelja Škole Mirko Dragojević.

Valja istaknuti da su utrke održane po hladnom i vjetrovitom vremenu, no najavljena kiš(ic)a srećom je počela padati tek uoči proglašenja najboljih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *