Prvoga dana Prvenstva Hrvatske u višebojima, koje se 12. i 13. svibnja održava u Zagrebu, limači i limačice Atletskog kluba KA-TIM uspješno su,pod vodstvom trenerice Ane Guštin Dragojević, nastupili u troboju: trčanju na 200 metara, skakanju u dalj i bacanju vortexa.

U konkurenciji limača (2007. godište i mlađi) nastupilo je 11 natjecatelja, među kojima i KA-TIMovci Jakov Perinac (2007.) i Ivan Raguž (2008.). U konkurenciji limačica natjecalo se čak 37 atletičarki, a KA-TIM su predstavljale Vita Andrić i Lea Vuletić, obje 2007. godište. Valja istaknuti da je konkurencija ove godine bila izuzetno jaka; sudjelovali su gotovo svi ponajbolji limači i limačice iz brojnih klubova iz čitave Hrvatske, među kojima ima vrlo nadarenih mladih atletičara.

U takvoj konkurenciji, Jakov je u ukupnom plasmanu zauzeo vrlo dobro 6. mjesto s osvojenih 614 bodova. Najbolji nastup imao je u utrci na 200 metara (6. mjesto), koju je istrčao za odličnih 30,44 sekunde. I u skakanju u dalj je bio prilično raspoložen (6. mjesto), preskočivši 4,04 metra. Vortex je bacao nešto slabije nego na nekim prethodnim natjecanjima (7. mjesto), hitnuvši ga najdalje 35,14 metara.

Ivan, iako godinu i više mlađi od čak devet konkurenata, ostvario je također vrlo dobre nastupe. U ukupnom plasmanu bio je osmi, s 487 bodova. Najviše se iskazao u bacanju vortexa (4. mjesto!), prebacivši vrlo vrijednih 38,62 metra. U skakanju u dalj (10. mjesto) zabilježio je osobni rekord, skočivši 3,82 metra. U utrci na 200 metara (10. mjesto) nedostajalo mu je snage za samu završnicu, a u cilj je utrčao s vremenom od 33,19 sekudni.

Vita je zauzela 27. mjesto u ukupnom poretku trobojki, s prikupljenih 630 bodova (bodovi limača i limačica ne mogu se uspoređivati zbog različitog vrednovanja disciplina). Bila je vrlo raspoložena u skakanju u dalj (23. mjesto), popravivši svoj osobni rekord uz najduži skok od 3,91 metar. Nešto je manje uspješna bila u utrci na 200 metara (29. mjesto), u kojoj je ostvarila vrijeme od 33,38 sekundi. Bacanje vortexa nije joj išlo od ruke (27. mjesto) jer je tu atletsku spravu bacila skromnih 20,70 metara.

Lea je u ukupnom poretku limačica završila na 32. mjestu. I ona bi u ukupnom plasmanu bila bolja da joj prosjek nije snizilo bacanje vortexa (36. mjesto), uz hitac od skromnih 15,95 metara. Skakanje u dalj išlo joj je bolje (35. mjesto), uz preskočenih 3,41 metar. Najviše uspjeha imala je u trčanju na 200 metara (26. mjesto), ostvarivši vrijeme od 33,03 sekunde.

Sve u svemu, ostvareni plasmani i rezultati najmlađih KA-TIMovaca na najvažnijem ovogodišnjem natjecanju za njihov uzrast na atletskoj stazi, Prvenstvu Hrvatske, vrlo dobri su. Dodatnu vrijednost imaju i stoga jer su trčanja i skakanja imali uz otežavajući vjetar, koji im je puhao u prsa. Natjecanje se “razvuklo” gotovo čitav dan (s razmakom između disciplina od po dva sata), a umoru je pridonijela i visoka temperatura od oko 28 Celzijevih stupnjeva. Zbog navedenih uvjeta, a posebice zbog odlučnih nastupa u jakoj konkurenciji, zaslužili su pljesak za svoje izvedbe!

Goran

Fotografije: tate Damir i Goran

One Reply to “Limači i limačice KA-TIMa vrlo dobri na Prvenstvu Hrvatske u troboju”

  1. Bravo za mlade KA TIM-ovce. Hvala roditeljima i članovima obitelji na podršci. Najbolji smo TIM!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *