Član Atletskog kluba KA TIM Lovro Kasunić na današnjem Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu, održanom u Kutini, osvojio je brončanu medalju u konkurenciji starijih kadeta. Time je ostvario svoj najveći dosadašnji uspjeh u dvije godine bavljenja atletikom! Zahtjevnu kros stazu u dužini od 2000 metara istrčao je odlično, a drugo mjesto mu je izmaknulo za otprilike jednu sekundu, odnosno svega nekoliko metara.

Vrlo dobar nastup imao je limač Noa Majetić, koji je unatoč lakšoj ozljedi prepone zbog koje nije mogao “povući” na uzbrdici, hrabro držao korak na stazi od 800 metara u jakoj konkurenciji i zauzeo odlično 6. mjesto. U konkurenciji ponajboljih limačica krosašica, Katja Joha je hrabro i odlučno trčala tešku i “grbavu” stazu od 800 metara i u cilj ušla odlična osma. Biti šesti i osmi u Hrvatskoj u najjačoj konkurenciji je lijepi uspjeh!

U konkurenciji limača od KA TIM-ovaca su nastupili i Ivan Raguž, koji je iako dvije godine mlađi od dijela natjecatelja još jednom potvrdio neosporan trkački talenat i zauzeo vrlo dobro 15. mjesto te Ivano Muža, koji je u cilj utrčao 20., dobro se držeći u utrci najbržih krosera.

U utrci limačica na 800 metara sudjelovale su i KA TIM-ovke Vita Andrić, koja je zauzela 25. mjesto te Lara Čadonić i Lea Vuletić koje su na svojem prvom nastupu za klub u okviru službenih natjecanja Hrvatskog atletskog saveza zauzele 33. i 34. mjesto. Riječ je također o zapaženim nastupima jer su sve tri godinu ili dvije (Lara) mlađe od pobjednica te će i dogodine imati prigodu okušati se u nadmetanjima kros trčanja u konkurenciji limačica.

U konkurenciji mlađih kadetkinja Maja Luketić također je dala sve od sebe i na zahtjevnoj stazi dugoj 1000 metara zauzela 29. mjesto.

Natjecanja u krosu puna su nepredvidivih detalja koji mogu imati i te kako značajno utjecati na konačni plasman i rezultat (gužva na startu, teškoća staze obzirom na uzbrdice i stanje podloge, …) te u ovoj zahtjevnoj atletskoj disciplini ne pobjeđuju uvijek najbrži i(li) najizdržljiviji. No, baš stoga valja čestitati svim mladim atletičarkama i atletičarima KA TIM-a koji su hrabro nastupili i podnijeli sve izazove ovogodišnjeg vrlo zahtjevnog državnog krosa.

Vrijedi još jednom ponoviti i riječi trenerice AK KA TIM-a Ane Guštin Dragojević upućene uoči ovoga krosa:

“Prvanstvo Hrvatske u krosu je vrlo zahtjevno natjecanje. Konfiguracija staze je zahtjevna, dužina staze je velika, a veliki broj djece, mladeži i seniora se prijavi. Konkurencija je velika i prognoza rezultata je nemoguća. Sve ove godine vidjela sam svakakve scenarije na natjecanjima, ali ono što bih svakako htjela izbjeći su suze mladih atletičara! Preveliki i nerealni ciljevi razlog su dječjih suza. Osvojiti medalju na PH u krosu moguće je, ali ne mogu svi biti prvi, drugi ili treći!

Djeca trebaju trčati i zabavljati se, a svi zajedno trebali bi djeci pomoći da uživaju u tome!”

Goran

Fotografija: AK Moslavina Kutina

One Reply to “Lovro Kasunić brončani na Prvenstvu Hrvatske u krosu”

  1. Goran je kao i uvijek jako dobro opisao naše uspjehe i “smetnje” koje smo imali na PH u krosu. Hvala Gorane na odličnom izvještaju.
    trenerica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *