Gabi je SREDILA našu stranicu i sada možemo uživati u svakodnevnim informacijama na brži i kvalitetniji način. Znak nam je promjenjen, donatore smo objavili, rezultate nakon natjecanja objevljujemo  i možemo biti zadovoljni jer smo informirani na vrijeme.

Pokušat ću sa našom trkačicom planinskih i cestovnih utrka dr. Nada Ozimec – specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije dogovoriti da napiše poneki korisni savjet za sve trkače u svezi prevencije protiv ozljeda.

Trkači su dosta tvrdoglavi- nekad pozitivno nekad malo i negativno i misle da sve znaju u svezi priprema za natjecanja, a to baš nije uvijek tako. Informacije na internetu su korisne, ali svaki trkač ima drugačije motoričke sposobnosti, morfološke karakteristike te funkcionalne sposobnosti. Mnogi su se bavili nekim sportom prije trčanja, ali mnogi nisu, i zato je potrebna edukacija i stručni savjet.

Plan i program treninga treba pažljivo odrediti jer svaki trud pada “u vodu” kad se pojavi ozljeda. Koliko je bitan trening, toliko su i ostali sadržaji bitni: odmor, hrana, uredan način života, odgovarajuća obuća i odjeća…….

Danas nemamo trening.

trenerica

One Reply to “Naša stranica”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *