OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jakov Perinac hita ka prvom mjestu

 

Atletičarke i atletičari AK KA TIM-a svih uzrasta danas su uspješno nastupili na natjecanima održanim u okviru 24. turopoljske utrke u Velikoj Gorici. Najbrojniji su bili najmlađi, koji su ostvarili niz zapaženih plasmana, a i ponijeli u Karlovac čak četiri medalje.

Plasmani i rezultati utrka učenica i učenika osnovnih škola istaknuti su na službenim internetskim stranicama organizatora natjecanja, Maraton kluba Velika Gorica.

Obzirom na izuzetno veliki broj mladih natjecateljica i natjecatelja, koji su se ove godine nadmetali na upola kraćoj stazi nego prijašnjih godina (oko 450 metara), bilo je podosta “gužvi” i u ciljnoj ravnini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vita Andrić i Elena Mrzljak složno do dvostruke medalje

 

Dan je bio oblačan, hladan i izuzetno vjetrovit. Djece na startu “k’o u priči” i kod takvih uličnih utrka teško se izboriti za dobru startnu poziciju, a uz to još i ne biti izguran, srušen, pa i ozlijeđen. Takve nezgodice i nezgode u sličnim utrkama već su iskusili i pojedini KA TIM-ovci.

Ove godine u startnoj gužvi utrke učenica 7. i 8. razreda srušena je Barbara Šabanagić, no unatoč tome i lakšoj ozljedi šake požrtvovno je istrčala utrku i k’ tome ostvarila plasman oko polovice poretka (24. mjesto).

Natjecanja osnovnoškolaca započela su utrkom učenika 1. i 2. razreda u kojoj je predstavnik AK KA TIM-a Jakov Perinac vrlo dobro startao, da bi oko 150 metara prije cilja preuzeo vodstvo koje je sačuvao do kraja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Noa Majetić još jednom odličan u Velikoj Gorici

 

Novu pobjedu za KA TIM ostvarila je u utrci učenica istoga uzrasta Vita Andrić, dok je Elena Mrzljak bila odlična treća. Vita je vodila gotovo od starta do cilja, a veći dio utrke u stopu ju je pratila Elena.

I u narednoj utrci, učenika 3. i 4. razreda, KA TIM je došao do medalje; broncu je odnio Noa Majetić koji je istrčao vrlo dobro od početka do kraja.

I u narednim utrkama KA TIM-ovci su ostvarili dobre plasmane. Katja Joha plasirala se na 9. mjesto u utrci učenica 3. i 4. razreda. Peto mjesto ostvarila je Kala Majetić u utrci učenica 5. i 6. razreda, a na 30. mjestu u poretku završila je u istoj utrci Lana Perinac.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Katja Joha među najboljima u završnici utrke djevojčica 3. i 4. razreda

 

U utrci učenika 7. i 8. razreda Leon Veić završio je na desetom mjestu, a ubrzo za njim kao 15. u cilj je ušao i drugi predstavnika KA TIM-a Marko Čižić.

Dora Kralj, učenica 1. razreda srednje škole, nastupila je u utrci GOOUT turopoljski 5-tak.

U utrci na 5 kilometara, kao i na polumaratonu, nastupila je i nekolicina veterana KA TIM-a, Karlovčanki i Karlovčana članova AK Karlovca, AK Žumberka, kao i par “individualaca”.

Čestitke za nastupe pripadaju svim članicama i članovima kluba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kala Majetić u vrlo dobroj završnici stiže do petog mjesta

Na ovom natjecanju svoje prve službene nastupe za AK KA TIM imale su Vita Andrić i Elena Mrzljak, koja su pokazale da su trkački izuzetno talentirane.

Jakov Perinac ostvario je do sada najveći uspjeh u uličnim i kros natjecanjima na kojima je nastupio te također potvrdio velike trkačke mogućnosti. Noi Majetiću ovo je već peta medalja iz Velike Gorice.

Katja Joha, Lana Perinac, Kala Majetić, Leon Veić, Marko Čižić i Barbara Šabanagić trčali su srčano i da su imali više sreće sa startom, odnosno da nisu više ili manje ostali “zatvoreni” u prvih stotinjak metara utrka, ostvarili bi još bolje plasmane.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Leon Veić i Marko Čižić vrlo dobri u za njih prekratkoj utrci

 

Valja istaknuti i to da ovogodišnja kratka trasa nije odgovarala Marku i Leonu, koji su ipak ponajbolji trkači na srednje “pruge”, a uz to je Leon nastupio i s ne do kraja zaliječenom ozljedom.

Evo i privremenih neslužbenih plasmana i rezultata utrka održanih u sklopu sportske atletske priredbe 24. turopoljska trka:

Polumaraton (21 km)

GOOUT turopoljski petak (5 km)

Učeničke utrke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Barbara Šabanagić zaslužuje čestitku za hrabar nastup unatoč pada

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Najbolji među 1. i 2. razredima – pola “postave” je iz KA TIM-a!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Domaćini iz Velike Gorice pripremili su i ove godine vrijedne nagrade

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dio “ekspedicije” KA TIM-a – uz natjecatelje i brojni navijači :-)

 

2 Replies to “Odlični nastupi najmlađih KA TIM-ovaca i 4 medalje u Velikoj Gorici!”

  1. Bravo za SVE KA TIM_ovce- malene i iskusne! Bravo za Davora Matakovića koji je usprkos ozljedi trčao i osvojio broncu u kategoriji sa odličnim vremenom – polumaraton; čestitke našem Zokiju Petkoviću i SVIMA ostalima – super ste bili!
    Trenerica

Comments are closed.