Ovaj vikend bio je u pravom trkačkom điru…

Klinci su bili u Varaždinu (tekst i kako su prošli možete pogledati ovdje), u subotu je bio Ogulin trail, a u nedjelju Zagrebački maraton, polumaraton i utrka za građane na 5 km.

Iako je vrijeme bilo kišovito, vjetovito i relativno hladno nije utjecalo na volju i rezultate većine trkača. Čestitam svima na PB-ovima i odličnim rezultatima :)

Gledala sam rezz sa Zagrebačkog maratona pa nisam vidjela Ka-timovce da su sudjelovali. U slučaju da mi je promaknulo nečije ime nek mi javi :)

Foto: Vladimir Haramija

Ogulin trail bila je prava avanturistička utrka. Staze su bile dužine 13.5 km iliti Kosjenka i 33 km (ustvari 35 km) iliti Regoč.  Iako kiša nije padala kad smo došli, čim je utrka krenula počela je i ona… 90% staze je u šumi, penjanje na Klek i strme i duge nizbrdice, blata ko pljeve, bura i sve ostalo što jesen nudi nije nas zaobišlo.

Baka mi je rodom iz Ogulina i  nisam tamo boravila od svoje 2-3 godine pa sam na ovu utrku odlučila ići zbog toga. Baka je bila otkačena žena pa reko od staze ne očekujem ništa manje ;) . Tako je i bilo… Popesti se na Klek bilo je sasvim ok, no onda je uslijedilo spuštanje nekim liticama koje su bile izrazito strme, skliske, blatne i nije baš bilo puno mjesta gdje se primiti da bi se nekak sa sigurnošću spustila ( a neki su i skakali no neznam kamo hehee)…

Na jednom većem dijelu staze osjećala sam se kao da sam na Japetiću i da se jedno 2x spuštam sa njega i nikak doć do kamenoloma :) , a onda opet šuma i uspon… fora su bile i stepenice kojih ima milju i osamsto.. bilo mi je nekak drago da idem nizbrdo po njima :) . Na jednom dijelu sam profulala stazu tak da sam napravila nekih 500 m više, no to bi bilo čudno da nisam :D

Šuma i staza bile su doslovno bajkovite…

+ 1600 visinske, 35 km  – 4h i 32 min – 2. od  žena apsolutno i ukupno 11 od 36 koliko nas je nastupilo na dugoj stazi.

  1. žena na dugoj bila je Petra Kontić, a 3.  Alma Rihtaršič iz Slovenije

U muškoj konkurenciji pobjedio je Vedran Gračan

Na kratkoj stazi pobjedu je odnio Željko Konosić od muških i Irena Smojver od žena.


 

Foto: Biljana Perić, Juraj Belina

 

 

One Reply to “Ogulin trail 2015.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *