Članovi Atletskog kluba KA-TIM Kala i Goran Majetić ostvarili su zapažen uspjeh na danas održanom 2. Kalvarija trailu u organizaciji Udruge Dodir prirode “RaN 047”.

U ukupnom poretku kratke ali zahtjevne staze, duge 4,5 kilometara, od starog grada Dubovca do planinarskog doma Kalvarija, klupski veteran Goran (1966.) bio je odličan drugi! A u poretku veterana prvi.

Kala (2003.) je u ukupnom plasmanu iste staze bila šesta, dok je u poretku žena bila također zauzela izvrsno 2. mjesto! U poretku seniorki bila je prva.

Vrlo dobre plasmane ostvarili su i veterani AK KA-TIMa koji su trčali dugu stazu, dužine 9 kilometara, Zlatko Đurin i Ivica Đuretković.

Kratku stazu 2. Kalvarija traila istrčalo je 14, a dugu 36 natjecateljica i natjecatelja.

Staze – prave trail, s više uzbrdica i nizbrdica, dužih, kraćih, strmijih, blagih, … Većinom kroz predivnu šumu u zaleđu starog grada Dubovca, i to po mekanim planinarskim stazama, tek manji dio po makadamu ili asfaltu. Srećom nije bilo i trčanja kroz blato, osim neznatno u jednom dubokom jarku, uslijed posljednje kiše od prije dva dana. No, bilo je i zanimljivih izazova, kao što je preskakanje par stabala prije ulaza u već spomenuti jarak.

Vrijeme za utrke gotovo savršeno, pravi proljetni sunčani dan, temperatura oko 20 Celzijevih stupnjeva (na kratkim otvorenim i asfaltnim dionicama nešto viša, a u šumi malo svježije). Organizacija utrke odlična! Kao i druženje kod planinarskog doma Kalvarija; domaćini iz Planinarskog društva Dubovac koje slavi 95. obljetnicu osnutka i rada iskazali su se ručkom i pićem. Hvala svima koji su pripremali utrke, sucima, domaćinima, … a svim sudionicima čestitke!

Ur.

Fotografija: Kala i Goran na Humanitarnom 6-satnom ultramaratonu u Jastrebarskom 2. srpnja 2017. (foto: Milan Beuk)

4 Replies to “Otac i kćer KA-TIMovci drugi na “kratkoj” 2. Kalvarija traila”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *