Ukupne plasmane i rezultate te rezultate 5. kola Proljetne Koranske lige možete vidjeti OVDJE. Na žalost, unatoč neospornog truda sudaca i priložena tablica, na koju smo iz niza objektivnih razloga čekali četiri dana, ne može se smatrati službenom jer sadrži greške koje tek valja ispraviti (* ).

Ovo proljeće Koranska liga se prvi puta boduje po sustavu HUCIPT-a, što je dobrodošla novost, no “ručna” obrada rezultata i utvrđivanje plasmana pokazali su se nedostatnim, bolje rečeno lošim. Premda su još u četvrtak, nakon istrčanih utrka, proglašeni najbrži trkači i trkačice u svim kategorijama, neosporna je činjenica da su neke medalje u jednoj od kategorija na 5 kilometara uslijed navedenog nedostatka, iako naravno nenamjerno, dodijeljene pogrešno.

Organizatori iz AK KA TIM-a su se zbog toga ispričali, no kako se “nespretni repovi” oko plasmana i rezultata vuku i dalje, očito je krajnje vrijeme da se i Koranska liga po pitanju prijava i obrade podataka digne na višu razinu, uz ozbiljan i odgovoran pristup u skladu sa sportskim fair play-om.

Proljetna_Koranska_liga2_5.kolo_30.6.2016Dio trkača i trkačica, ali i članova KA TIM-a, s pravom se zalaže – pojednostavljeno rečeno – za uvođenje online prijava te računalno unošenje i obradu podataka “na licu mjesta” tijekom svake od utrka Koranske lige. Naime, kod “ručnih” prijava uoči utrka događali su se propusti od neupisivanja godišta trkača i trkačica do dodijeljivanja istih startnih brojeva. Sami trkači nerijetko nisu isticali startne brojeve na grudima. Dolazilo je do grešaka pri “prijenosu” istrčanih vremena s papira na papir i drugih “sitnih” propusta. Sve to opterećivalo je i suce natjecanja koji su (ponekad i danima) ispravljali greške koje su sami uočavali ili ih saznavali po dojavi trkačica i trkača. A u posebno nezavidnom položaju našli su se nakon posljednog kola lige, kada je u što kraćem roku valjalo istaknuti – točne! – ukupne plasmane u svih 10 kategorija utrka na 2,5 i 5 kilometara.

Primjedbi ima i na odabir tih kategorija, odnosno postoje prijedlozi za drugačije vrednovanje utrka. U svakom slučaju, smatramo da neophodno prije nastavka Koranske lige u kolovozu održati sastanak organizatora i prijatelja Koranske lige na kojem će se raspraviti svi prijedlozi te utvrditi koraci za unaprjeđenje lige. To je neophodno učiniti već i stoga jer broj sudionika i sudionica lige raste treću godinu za redom i za očekivati je da će i dalje rasti. Svi trkači i trkačice Koranske lige zaslužuju transparentan, pošten pristup, bez obzira što nisu svima u prvome planu sportski rezultati, već im je motivacija zdravlje, druženje …

Svim uključenim pojedincima u organizaciju dosadašnjih Koranskih liga valja iskreno zahvaliti na trudu, odricanju, uloženom vremenu … a pozitivni iskoraci uz korištenje mogućnosti suvremene tehnologije samo će pomoći i tim predanim volonterima, mahom roditeljima mladih atletičarki i atletičara KA TIM-a, da lakše, brže, opuštenije i napose točnije mogu i nadalje obavljati svoje volonterske “sudačke” zadaće na zadovoljstvo svih sudionika/ca Koranske lige, a potom i novinara koji izvještavaju o istoj.

Vjerujemo da će ovaj dobronamjerni osvrt naići na “plodno tlo” te da će se, unatoč sezoni godišnjih odmora, pronaći volja i vrijeme za dogovor oko boljitka Koranske lige kao jedne od rijetkih sportskih priredbi u Karlovcu posljednjih godina koja svojom popularnošću plijeni pažnju sve većeg broja Karlovčana i Karlovčanki koji vole trčati, trčanjem doprinositi zdravlju, družiti se u prirodi i radovati s prijateljima.

  • Organizatori Koranske lige pozivaju sve koji uoče greške i propuste u tablici s plasmanima i rezultatima da ih dojave na e-mail josipa-curkovic@net.hr.
  • (* ) Po objavi ovog izvještaja, neke opravdano prijavljene pogreške su ispravljene, te smo objavili novu tablicu s neslužbenim plasmanima i rezultatima.

One Reply to “Rezultati Proljetne Koranske lige: Nužne su online prijave i računalna obrada podataka!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *