Želite li se rekreirati, uživati u prirodi, probati tradicionalnu slasticu štrudlu u raznim varijacijama, gledati natjecanja, uključiti svoje dijete u sportske igre i kreativne radionice, dobro se zabaviti, a ujedno pridonijeti inkluziji i izjednačavanju mogućnosti osoba s teškoćama u društvu…?

Onda svakako morate posjetiti turističko-sportsko događanje – JaškoFest koje će se odvijati tijekom prvog vikenda u rujnu, u mjestu Jaškovo kraj Ozlja.

U subotu, 2. rujna, održat će se Run of Heart – inkluzivni međunarodni sportski događaj koji uključuje elementarne igre za djecu i nekoliko utrka različitih duljina kroz pitomi jaškovački krajolik. Sudjelovati mogu baš svi – mali i veliki…. od najranije vrtićke dobi nadalje te osobe s invaliditetom. Obavezna je samo dobra volja i raspoloženje!

Posebno nas veseli najavljeno sudjelovanje u utrci Henrya Wanyoike i prisustvovanje Dine Sokolovića. Henry Wanyoike je jedan od najbržih trkača svijeta, a ujedno i slijepa osoba. Postavio je već nekoliko svjetskih rekorda. Dino Sokolović je najbolji hrvatski skijaški paraolimpijac i trenutno prvi slalomaš svijeta u kategoriji sjedećih natjecatelja.
Ugostit ćemo i goste trkače iz Njemačke, Poljske i Slovenije.

Djeca će se moći uključiti u elementarne igre za djecu koje će se provoditi u organizaciji Daria Maravića, predavača na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Osim sportskih događanja, posjetitelje očekuje niz zabavnih i edukativnih sadržaja.
Inkluzivnim karakterom utrka potiče uključivanje djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u zajednicu, te oblikuje stav zajednice prema njima kao ravnopravnim i vrijednim članovima društva. Utrka ujedno ima i humanitarni karakter te će se prikupljenim sredstvima od uplate startnina nabaviti oprema za pružanje usluge rane intervencije za djecu s teškoćama u razvoju.

Drugog dana događanja, u nedjelju 3. rujna, na dan ŠtrudlaFesta u Jaškovu se slavi tradicionalna slastica – štrudla, nakon što je 2015. je postavljen Guinnessov rekord u najdužoj štrudli na svijetu od 1479.38 m. Posjetitelji će se moći okušati u amaterskom ili profesionalnom natjecanju i osvojiti vrijedne nagrade, kušati preko 30 okusa štrudle, sudjelovati u kulinarskim radionicama, opustiti se u netaknutoj prirodi ozaljskog kraja, istražiti štandove lokalnih OPG-a i gastro ponudu, sudjelovati u izradi višemetarske slamnate skulpture.

Pozivamo sve zainteresiranene na sudjelovanje u jedinstvenoj inkluzivnoj sportskoj utrci i elementarnim igrama za djecu “Run of Heart”.

Molimo Vas da se za sudjelovanje prijavite ispunjavanjem obrazaca na dolje navedenim linkovima.

Veselimo se Vašem dolasku!

Doviđenja u Jaškovu!

RUN OF HEART – inkluzivna utrka

PROGRAM

MJESTO DOGAĐAJA: Jaškovo, u blizini Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj i Restorana Žganjer

VRIJEME: 2. rujna, od 9:00 do 15:00 sati

Za sudjelovanje je potrebno izvršiti prijavu. Klikom na dolje navedene linkove ispunite prijavni obrazac za elementarne igre za djecu ili neku od ponuđenih utrka:

ELEMENTARNE IGRE ZA DJECU, u 10:00 sati
U igre se mogu uključiti djeca godišta rođenja 2008.-2014. Uključivat će poligine prilagođene uzrastu djece pod vodstvom Darija Maravića, predavača na Kineziloškom fakultetu u Zagrebu, a provodit će se uz podršku volontera studenata Kineziološkog fakulteta.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9ZZWh7zvNnDpQuxPhgm28aIv5pEbWKaf4DEJfchEuR5VPLA/viewform?usp=sf_link

DJEČJA UTRKA NA 800m, u 10:30 sati
U utrci mogu sudjelovati djeca godišta rođenja 2008.-2011.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4nWUssElekVVVDsnGJfhfJaTqm3z9lgBCP64Km-COkGW-NQ/viewform?usp=sf_link

UTRKA ZA MLADE NA 2200m u 10:45 sati
U utrci mogu sudjelovati mladi godišta rođenja 2004.-2007.
Dionica utrke uljučuje asfaltnu i makadam podlogu.
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1428/prijava_na_utrku

RUN OF HEART – LIGHT na 2200m u 11:00 sati
U utrci mogu sudjelovati osobe godišta rođenja 2004. i stariji.
Dionica utrke uljučuje asfaltnu i makadam podlogu.
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1426/prijava_na_utrku

RUN OF HEART – TRAIL 5100m u 11:00 sati
U utrci mogu sudjelovati osobe godišta rođenja 2003. i stariji.
Dionica utrke uljučuje asfaltnu, makadam podlogu i šumski put. Kreće iz sela Jaškovo, te kroz šumski predio i Vusane vodi natrag u Jaškovo. Pruža priliku doživjeti živopisan brežuljkasti jaškovački krajolik. Ukoliko niste utrenirani trkač, možete se uljučiti i kao rekreativac ili planinar te ponuđenu dionicu odhodati.
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1427/prijava_na_utrku

RUN OF HEART 10500m u 11:00 sati
U utrci mogu sudjelovati osobe godišta rođenja 1999. i stariji.
Dionica utrke uključuje asfaltnu podlogu uz prijelaze preko rijeke Dobre preko dva drvena mostića. Velik dio staze prolazi uz desnu i lijevu obalu Dobre, što sudionicima pruža mogućnost uživanja u slikovitom krajoliku uz puno zelenila.
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1429/prijava_na_utrku

12:30 Svečano proglašenje pobjednika
12:30 -14:30 Ručak za sudionike utrke
Svaki sudionik utrke plaća startninu u iznosu 20 kn, koja se uplaćuje kod registracije na sam dan utrke.

Svaki natjecatelj dobiva natjecateljski broj, tekućinu na okrijepnim stanicama, ručak nakon utrke i medalju za sudjelovanje.

Svi natjecatelji sudjeluju na vlastitu odgovornost.
Za natjecatelje mlađe od 15 godina potrebna je pratnja roditelja ili staratelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *