U subotu i nedjelju je bila skupština trenera HAS-a koja je bila konstruktivne naravi. Osim predavanja Edisa Elsakovića (trener Sandre Perković) i Andreja Hanšeka ( trener Sare Kolak) i održan je i otvoreni stol na kojem su mogli sudjelovati svi treneri. Donesene su i neke novine kod prijave atletičara za nastupe, i neke obaveze koje Klubovi trebaju primjeniti (prijave, odjeve,plaćanje startnine…..).
HAUT je iznjela svoj plan i program rada sa naglaskom da se licenca za trenere može dobiti SAMO pod odgovarajućim Zakonskim osnovama i da trenerski posao neće moći obavljati osobe koje nemaju licencu!
To je izazvalo dosta polemike i dosta žustru raspravu ,ali HAS I HRVATSKA ATLETSKA UDRUGA TRENERA istaknuli su da se moraju primjenjivati ZAKONSKE odredbe.
Predavanje trenera Andreja Hanšela bilo je odlično, jer je prikazao razvojni put Sare Kolak, i istaknuo bitne karakteristike njezinog uspjeha a to su:
– odrediti CILJ ( atetičar + trener)
– vjerovati treneru (100%)
– kvalitetan rad

Moram napomenuti da je moje mišljenje da su te tri smjernice dovoljne za rad sa seniorskim kategorijama dok je za kategorije limača, kadeta i juniora potrebna podrška OBITELJI! Kolike sate i sate su mama i tata Leone Johe proveli čekajući Leonu da napravi trening? Koliko je kućnih obaveza (i odmora) moralo biti prilagođeno treninzima i natjecanjima Leone?
Roditelji su bitan čimbenik u trenažnom i natjecateljskom procesu!
Trenerica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *