Višebojem za djecu završili smo ciklus projekata u realizaciji AK KA TIM-a. AK Ka tim je svih ovih godina realizirao niz projekata pa samo da se prisjetimo što su sve roditelji i članovi KA TIM-a odradili:

  • međunarodna utrka “Crtom bojišnice ” započela je sa realizacijom prije 10 godina – i to na nagovor naših “fantja” iz Slovenije jer smo godinama odlazili kod njih na njihove utrke a nikako da organiziramo neku utrku u Karlovcu. Aco Božić, Vlado Starešinić, Zoran Petković, Mirjana Kolar, Vesna Brajak, Dušan Dragojević i……..prihvatili su se realizacije utrke. Bez materijalne podrške organizirali smo utrku na cca 10km i to od fontane u parku “Bedem ljubavi” ispred Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske do muzeja domovinskog rata na Turnju. Utrka je okupila četrdeset trkačica i trkača od kojih 8 naših “suparnika” iz Slovenije. Od tada do danas broj sudionika se povećao, a lokaciju starta i cilja smo morali prilagoditi uvjetima koji su nam se postavljali, a koji su nam bili na sve druge načine nepremostivi.
  • besplatne projekte za djecu svih 15 godina : “ABECEDA atletike”, “I ja to mogu”, “Trčanjem protiv pretilosti”, “Višeboj za djecu” – 5 godina za redom.
  • projekat ” Bilo ljeto ili zima trčanje je zdravo svima” organizirali smo dvije godine za redom i namjenjen je bio rekreativcima koji su željeli naučiti osnove trčanja, ali i promjeniti način života (iz sjedećeg u aktivni) usvajanjem pravilnih zdravih životnih navika (prvenstveno pravilna prehrana i odmor). Termini su nam bili četvrtkom, subotom  i nedjeljom i mogu reči da je odaziv bio zadovoljavajući s obzirom da tada još nije bilo “medijski razvikano” trčanje kao zdravi oblik rekreacije. U to vrijeme dok smo mi trčali po Sloveniji i Hrvatskoj moglo se čuti da smo mi trkači “seoskih” utrka.
  • projekt Koranska liga – namjenjena djeci i rekreativcima (3 godine za redom)
  • KA TIM škola trčanja u Karlovcu i Duga Resi – za odrasle
  • suorganizatori smo najmasovnije utrke u Karlovcu “Cener” – koju organizira Rober Franković u suradnji sa AK KA TIM-om.

Projekata imamo dosta iza sebe, a nadam se da će nam iduća godina biti još bolja jer kako nam je rečeno krenut će se u obnovu atletske staze. Tada ćemo imati još više mogućnosti za nove projekte za odrasle i za djecu.

Nadam se samo da se roditelji i članovi KA TIM-a ne umore od volontiranja.Mislim da neće jer su se već “zarazili” trčanjem pa i sami trče i treniraju dok čekaju djecu na treningu.

Ana

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *