Na Pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever (HALS) u krosu, održanom danas u Koprivnici, malobrojni predstavnici Atletskog kluba KA TIM ostvarili su veliki uspjeh.

U momčadskoj konkurenciji, limači KA TIM-a u sastavu Ivan Raguž, Ivano Muža i Noa Majetić, bili su treći te su u Karlovac ponijeli “brončani”pehar.

Limač Noa Majetić (2006.) odlično je istrčao 600 metara dugu stazu te je u cilj utrčao drugi, svega nekoliko metara iza prvoplasiranog Frane Plazanića iz AK Zagreb ULIX-a. U završnom sprintu, na grbavoj tratini, nabio je desnu petu, a nakon prolaska kroz cilj osjećao je manju bol Ahilove tetive. Ova, srećom ipak lakša, ozljeda nije mu umanjila radost zbog osobnog i uspjeha ekipe.

U istoj utrci limača, Ivano Muža (2007.) je zauzeo vrlo dobro 16. mjesto, a odmah iza njega u cilj je utrčao i najmlađi od troje KA TIM-ovih limača, Ivan Raguž (2008.). Ivano je nakon sporijeg starta, odlučno krenuo u nastavak utrke i prestigao 10 natjecatelja te donio važne bodove za ekipno treće mjesto KA TIM-ovaca. Ivan je vrlo hrabro dao doprinos ekipnoj bronci, posebice u završnom metrima utrke, i to nakon što je nedavno prebolio upalu pluća uslijed čega je posljednjih tjedana propustio gotovo sve treninge. Ivanu je ovo bilo prvo službeno natjecanje za KA TIM, okrunjeno ekipnom broncom.

U konkurenciji starijih kadeta Lovro Kasunić (2003.) zauzeo je odlično 7. mjesto u utrci na 1000 metara, taktički vrlo dobrom utrkom od starta do cilja. Plasman je tim vrijedniji zna li se da je u petak na satu tjelesnog odgoja nezgodno pao i ozljedio se.

Tako je četveročlana ekipa KA TIM-a polučila u stvari izuzetne rezultate, koji su od strane roditelja-navijača bučno proslavljeni tijekom svečanosti proglašenja pobjednika.

Natjecanje je inače održano po lijepom vremenu, uz gotovo ljetne temperature. Domaćini, AK Koprivnica, iskazali su se u organizaciji, a jedino na što su i sami imali prigovor (na koji nisu mogli utjecati uslijed nedostatka kiše prethodnih dana) bila je razmjerno tvrda podloga. Na manjoj dionici, koju su pokušali omekšati polijevanjem, napravila se “močvara” pa kroseri naposljetku nisu bili uskraćeni niti za “zadovoljstvo” trčanja kroz blato. Nakon prolaska kroz cilj svima su poleđine majica bile zašpricane blatom, a tenisice više ili manje promočene. No to i jesu izazovi i čari trčanja kroseva, uz pokoji nezaobilazni pad ili posrtanje na startu i tijekom trka, poneko ulijetanje u “škarice”, lakat na krivom mjestu,.. Ovoga puta sve u okvirima poštenog sportskog nadmetanja.

Nakon natjecanja, u čast odličnim plasmanima, svi KA TIM-ovci su napravili mali izlet do središta Koprivnice gdje su uživali u šetnji gradskim parkom, igri i osvježenju.

Valja istaknuti da je za ovo natjecanje trenerica Ana Guštin Dragojević službeno prijavila 10 mladih atletičarki i atletičara, no u posljednjih nekoliko dana zbog bolesti, ozljeda ili obaveza šestero ih nije moglo sudjelovati na krosu. Limačima je tako nedostojao odlični Jakov Perinac (2007.), uz čiji doprinos bi mogli “pucati” i na ekipno drugo mjesto. Šteta je da na natjecanju nisu mogle sudjelovati i ekipe limačica imlađih kadetkinja, koje su također vrijedne visokog plasmana, a moguće je i postolja.

Bolesnima i ozljeđenima želimo uspješan i brz oporavak, a prigode za dobre plasmane i rezultate svi mladi KA TIM-ovci naredna dva mjeseca imat će na natjecanjima na atletskoj stazi, u okviru ekipnih kola HALS-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *