Sportska povijest ne pamti utrku koju je trčao baš cijeli svijet. No, to će se dogoditi 4. svibnja 2014. godine kada počinje utrka Wings for Life World Run koja u Hrvatskoj kreće u Zadru točno u podne po našem vremenu, ali istovremeno i u cijelom svijetu. Zašto su se priključili projektu, na konferenciji za medije na zagrebačkom Jarunu otkrili su njeni ambasadori za Hrvatsku, prvakinja u bacanju diska i kugle Sandra Perković, hrvatski rekorder u Ironmanu  Dejan Patrčević i magistar kineziologije Mario Valentić. Svi oni trčat će istovremeno s tisućama ljudi, a 100 posto vrijednosti prihoda od utrke ide zakladi Wings for Life koja sa sjedištem u Austriji okuplja tim istaknutih istraživača koji  rade na pronalasku lijeka za izlječenje oštećenja leđne moždine. Više o projektu, pravilima i prijavama okupljenima je na konferenciji rekao Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza i direktor utrke.

„Natjecatelji u Kaliforniji sa startne linije kreću u 3 sata u noći po lokalnom vremenu, dok će oni u Njemačkoj krenuti točno u podne, a na Dalekom istoku utrka počinje u 18 sati. Hrvatska će utrka početi u Zadru točno u podne, a staza će se Jadranskom magistralom pružati sve do Primoštena. Ono što je neobično je da ciljna linija ne postoji.  Trčite koliko možete ili točnije rečeno natjecatelji trče koliko mogu sve dok ih ne dostigne presretačko vozilo. U isto vrijeme u cijelom svijetu, pola sata nakon početka utrke presretačko vozilo točno određenom brzinom kreće za natjecateljima, a onog trenutka kad dostigne natjecatelja, utrka je za njega gotova.“,

Ak Karlovac organizirat će odlazak  u Zadar autobusom po cijeni cca 100,00 kn po osobi. Ako je netko zainteresiran za takav način odlaska na utrku neka se javi do nedjelje 23.03..

Još ima jedna novost za roditelje koji su me pitali u svezi proljetnog krosa-

NEĆE biti proljetnog krosa za učenice i učenike. Ako škole idu na daljnja natjecanja koristit će se rezultatima jesenskog krosa.

Ana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *