Za atletsku utrku 5. VIP Karlovački cener, koji će se održati 9. lipnja, prijavilo se preko 1400 trkača i trkačica. Prijave (putem interneta) i uplate kotizacije su okončane jučer (25. svibnja) u ponoć, a do toga roka za utrku na 10 kilometara prijavilo se 1222 trkača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, kao i 63 tročlane štafete.

Organizator ovogodišnje utrke je Atletski klub Maraton 2000 Karlovac, a direktor utrke Robert Franjković. Suorganizatori su Atletski klub KA TIM Karlovac i Društvo “Naša djeca” Karlovac. Službene internetske stranice utrke su www.karlovac10.run

U okviru ovog prestižnog sportskog, a za Karlovac i značajnog turističkog, događanja održat će se, dan ranije u četvrtak 8. lipnja od 18:30 sati, sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića, dječje utrke namijenjene djeci i mladima od predškolske dobi do završnih razreda osnovne škole. Dječje utrke su besplatne, a prijave će primati uoči početka natjecanja.

Na sam dan održavanja 5. VIP Karlovačkog cenera, u petak 9. lipnja, održat će se dvije utrke na 10 kilometara. Prvo će u 19 sati startati elitni trkači i trkačice (njih najviše 80), a sat vremena kasnije zakazan je start glavne utrke koja će okupiti sve ostale sudionike i sudionice uključujući i članove i članice štafeta. Štafete će ove godine biti sastavljene od 3 trkača ili trkačice: muške, ženske i mješovite (1 trkač i 2 trkačice ili obrnuto).

Start elitne i glavne utrke također će biti na Trgu bana Josipa Jelačića, a cilj će od njega biti udaljen 50 metara. Novost je i to da će se trčati istovjetna 3 kruga, dužine od oko 3350 metara. Staza od Trga bana Josipa Jelačića vodi na Ruski put, Kurelčevu ulicu i Prilaz Korani te kod Školske sportske dvorane “Mladost” zaokreće u Radićevu ulicu i nastavlja zapadnim obodom starogradske Zvijezde i nekolicinom njezinih ulica natrag ka startu.

Ispred prve skupine trkača ići će policijska pratnja na motoru, a vodeću žensku trkačicu pratit će osoba na biciklu. Mjerenje vremena bit će elektronsko, uz korištenje čipova i istaknute startne brojeve na prsima (članovi štafete i na leđima). Uz stazu će biti nekoliko nadzornih točaka te mjesta za okrjepu vodom.

Najbrže trkače i trkačice elitne utrke čekaju pehari i medalje, a ponajbolje iz elitne skupine i novčane nagrade. Svim sudionicima s uplaćenom startninom zajamčen je bogat startni paket. A osigurane su i brojne nagrade sponzora utrke Vipneta i Aquatike.

U organizaciji utrke sudjelovat će i dati doprinos na razne načine nekoliko desetaka volontera i volonterki AK Maraton 2000, AK KA TIM-a, Društva “Naša djeca” i ostalih Karlovčana i Karlovčanki.

Svim sudinicima 5. VIP Karlovačkog cenera želimo što vrijednija sportska postignuća te ugodan boravak u Karlovcu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *