Međunarodna atletska utrka “Crtom bojišnice 129. brigade HV” održat će se 24. rujna 2016. godine u organizaciji Atletskog kluba KA-TIM iz Karlovca, desetu godinu za redom.

Obuhvaća utrke na 10 kilometara, 5 kilometara, štafetu 4 puta 2,5 kilometara te utrke za predškolce/ke u dužini od 30 metara i učenike/ce nižih razreda osnovne škole u dužini od oko 300 metara.

Start utrka na 5 kilometara, na 10 kilometara i štafetne utrke bit će zajednički, u 16 sati ispred stadiona NK Vatrogasac u Gornjem Mekušju. Početak utrka za djecu i mlade, koje će se održati na samom stadionu, je u 15 sati.

Start 2. i 4. izmjene štafetne utrke bit će kod ulaza na Foginovo kupalište na Korani (tu je točno 2,5 km od starta!).

Kategorije štafetne utrke su sljedeće:

1. muškarci (4 M)
2. žene (4 Ž)
3. miješana štafeta (2Ž+2M)
4. polaznice KA TIM-ove Škole trčanja
5. polaznici KA TIM-ove Škole trčanja

U utrci na 5 kilometara mogu nastupiti i djeca starija od 10 godina, ali isključivo uz potpisanu suglasnost roditelja!

S obzirom da je ovo 10. jubilarna utrka i nagrade će biti s time u skladu; pehare će osvojiti po 10 prvoplasiranih žena i muškaraca u utrkama na 5 i na 10 kilometara. U utrci štafeta peharom će se nagraditi samo prvoplasirane štefete u kategoriji.

Svi koji se prijave i uplate startninu za utrku do 18. rujna, nakon otrčane utrke dobit će spomen medalju.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca ili slanjem podataka (ime i prezime, godište, disciplina) na e-mail Atletskog kluba KA TIM ak.ka.tim@gmail.com

Startnina za utrku na 5 kilometara iznosi 50 kuna, za 10 kilometara 80 kuna, a za štafetnu utrku 160 kuna (40 kn po osobi).

Startine se uplaćuju na IBAN Atletskog kluba KA TIM HR0624000081190197127, a u opisu plaćanja valja navesti “startnina za Crtom bojišnice“. Na dan utrke startnina će se moći uplatiti od 14 do 14:45 sati.

Djeca trče besplatno na dječjim utrkama i osvajaju medalje po kategorijama za prva tri mjesta.

Na završnoj svečanosti, nakon dodjele pehara i medalja, uslijedit će i podjela nagrada izvučenih na tomboli. U tomboli sudjeluju natjecatelji svih utrka 10. međunarodne utrke Crtom bojišnice. Ukupna vrijednost tih nagrada je 2000 kuna, a glavne nagrade su muški i dječji bicikl.

cb7_27-9-2015-_limaci_400Pravac utrke

Utrke na 5 i na 10 kilometara te štafetna utrka kreću zajedno sljedećom trasom: od NK Vatrogasac Mekušanskom cestom prema drvenom mostu preko Korane, lijevo šetalištem uz Koranu do Ulice 13 srpanj, lijevo na most preko Korane i dalje Mekušanskom cestom, u Mekušju desno na Ulicu Klanac, lijevo niz Ulicu Gornje Mekušje i ravno u cilj na Trg 129. brigade HV-a.

Trkači na 10000 metara, kao i 3. štafetne izmjene, skreću na križanju prije spomenika na Trgu 129. brigade HV-a nakon prvog kruga lijevo i ponavljaju još jedan isti krug. Na kraju drugog kruga, nakon spusta Ulicom Gornje Mekušje nastavljaju ravno u cilj na Trg 129. brigade HV-a.

Trči se na vlastitu odgovornost!

* Napomena: Ove godine utrka na 5000 metara nije u kalendaru utrka HUCIPT-a i stoga nije obavezno da su kategorije po pravilima HUCIPT-a.

** Za sve dodatne obavijesti možete kontaktirati Anu Guštin Dragojević na broj mobitela 098 947 0627.

Goran

2 Replies to “10. međunarodna utrka “Crtom bojišnice 129. brigade HV” 24. rujna u Karlovcu”

 1. Davati pehare za prvih 10-ero plasiranih žena i muškaraca, a samo za 1.-vo plasirane štafete u kategorijama nema smisla. Na kojoj utrci ste vidjeli takvu podjelu?
  Ako već radite, onda nemojte diskriminirati pojedine kategorije nego podijelite pehare za prvo, drugo i treće mjesto i za pojedince i za štafete, a ako imate još pehara onda još za osvojena mjesta u nastavku, koliko će vam pehara već ostati. Ionako je, nažalost, utrka prošle godine doživjela blamažu na drugom nivou pa nemojte sada opet raditi nešto što nigdje nema bez obzira na vaše dobre namjere. Samo malo treba posložiti neke vrijednosti.
  Pozdrav!

 2. Dobro jutro!
  Ovo je deseta jubilarna utrka i zbog toga smo odlučili nagraditi po 10 trkačica i trkača na 5 i 10km. Štafetne utrke imaju 5 kategorrija i nagradit ćemo samo pobjedničku ekipu u kategoriji.
  Vi imate izbor:
  – osojiti pehar na 5 km
  – osvojiti pehar na 10km
  – složiti pobjedničku štafetu i na taj način osvojiti pehar
  – nadati se da će Vaš startni broj biti izvučen na tomboli i osvojiti nagradu
  – trčati iz gušta i zadovoljstva, uzeti spomen medalju, pojesti sendvič, popiti pivu ili sok i zadovoljni otići kući
  – ako Vam se ništa od ponuđenog ne sviđa – žao mi je ima još jako puno i boljih i lošijih utrka od ove pa možete birati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *