4.KC_glavna1_foto:Dinko_NeskusilOvogodišnji Karlovački cener oborio je sve rekorde, od broja sudionica i sudionika kojih je bilo 891 – iz čak 11 zemalja, rekorda staze kojeg je istrčao Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo iz Kenije za manje od pola sata (točno 29:39,55 min), do rekordnog broja navijača i gledatelja gotovo čitavom dužinom staze.

Po prvi puta na Karlovačkom ceneru održana, Elite utrka u kojoj su nastupili najbrži atletičari i atletičarke, sa startom u 19:15 sati, okupila je 51-og trkača i trkačicu (uz samo jedno odustajanje).

Glavna utrka ili utrka građana/ki na 10 kilometara, koja je startala u 20 sati, okupila je 720 trkačica i trkača, od kojih je 699 i prošlo kroz cilj.

Utrka štafeta na 4 puta 2,5 kilometara, koja je također startala u 20 sati (zajedno s glavnom utrkom) okupila je 30 timova, poslovnih i obiteljskih /mješovitih, odnosno 120 trkačica i trkača.

Cjelokupni plasmani i rezultati svih utrka dostupni su na internetskoj stranici organizatora 4. Karlovačkog cenera, Atletskog kluba CroRun. Na facebook stranici CRO RUN možete vidjeti i video-priloge, fotografije i druge priloge posvećene 4. Karlovačkom ceneru.

Operativni dio posla oko pripreme i provedbe utrka u najvećoj mjeri odradio je suorganizator, Atletski klub KA TIM, točnije njegovi brojni volonteri i volonterke.

A i karlovački trkači i trkačice nastupili su u izuzetno velikom broju, ove godine pojačani i za KA TIM-ovu 1. Školu trčanja.

Odlično ozračje, pravo sportsko nadmetanje, dobrodošla podrška brojnih gledatelja, izniman trud uložen u organizaciju … i naposljetku, uspješna atletska priredba koja uistinu može biti na ponos Karlovca. Ali i turističkom smislu, jer znate li za još neko događanje posljednjih godina koje je uspjelo u gradu na 4 rijeke u dva dana održavanja (jučer su održane i utrke djece i mladih, s također međunarodnim sastavom trkačica i trkača) okupiti preko 1000 sudionika/ca!?

  • Foto 1: Dinko Neskusil
  • Foto 2: AK KA TIM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *