Antički su se Grci utrkivali još 776. g. prije Krista, na svojoj prvoj olimpijadi. Međutim tek u nazad nekoliko godina mase najrazličitijih ljudi počinju preplavljati ulice.

2000 godine osnovali smo Klub KA TIM jer nije bilo razumjevanja za cestovne trkačice i trkače te utrke koje su u to vrijeme bile proglašavane nekakvim seoskim utrkama, a trkači rekreativcima. Naša prva mjesta u planinskim i cestovnim kupovima, te na prvenstvima Hrvatske u cestovnim i planinskim utrkama za juniore, žene ili muškarce nisu imala status kakav imaju danas.

Danas su cestovne utrke popularne. Dobro je što se sve više osoba bavi trčanjem i što su u trčanju pronašli svoj “moto” za vratiti zdravlje i vitkost, razlog da se dobro osjećaju, izbjegnu stres, ili da jednostavno svoje iskustvo podjele sa drugima. Nekima je pobjeda vrlo bitna, a nekima je bitno samo učestvovati na utrci. Bilo koji razlog da se trči je dobar razlog!

Dobro je da danas kad pobjediš na prvenstvu Hrvatske u cestovnim utrkama na 5km ili10km nisi više pobjednik na seoskim utrkama!

Ana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *