Na 2. kolu Proljetne Koranske lige u organizaciji AK KA TIM-a trkačicama i trkačima dodijeljeno je ukupno 101 startno mjesto. U usporedbi s prvim kolom to je 31 startno mjesto manje, ali i opet zamjetno više nego u bilo kojem kolu u 2014. i 2015. godini.

Nešto manji odaziv Karlovčana i Karlovčanki na 2. kolu je očekivan. Dijelu trkača/ica početnika/ca je vremenski razmak između dva kola od svega dana i pol bio nedovoljan za odmor te su svjesno odlučili propustiti drugo kolo. U subotu prijepodne bilo je teže trčati i zbog ljetnih temperatuta (oko 25 Celzijevih stupnjeva, no na suncu i više), što je također bio razlog za dio odustajanja. A kako je riječ o neradnom danu, neki su odabrali druge aktivnosti prvog dana jednog od vikenda s uglavnim lijepim vremenom.

Podsjetimo da je subota 4. lipnja odabrana za 2. kolo jer se predstojeći četvrtak od 18 sati održavaju utrke djece i mladih u okviru 4. Karlovačkog cenera, koji je na rasporedu dan kasnije, u petak 10. lipnja. Treće kolo Koranske lige održat će se, dakle, u četvrtak 16. lipnja; prijave će opet biti od 18:30 sati, utrke djece i učenika/ca nižih razreda osnovnih škola počinju u 19 sati, a start glavnih utrka na 2,5 i na 5 kilometara je u 19:30 sati. Start svih utrka je na atletskim stadionu na Foginovom kupalištu.

Utrka predškolaca na 60 metara u 2. kolu okupila je 10 malih natjecatelja, dok je predškolki na istoj dionici trčalo 9. U utrci na 300 metara nastupilo je 5 učenika 1. i 2. razreda, 7 učenica istoga uzrasta, svega dva učenika 3. i 4. razreda te tri učenice te dobne skupine. Sveukupno u 2. kolu natjecalo se 36-ero djece i mladih.

U utrci na 2,5 kilometara nastupilo je 13 trkača i dvostruko više trkačica. U utrci na 5 kilometara trkača je bilo 16, a trkačica 10.

Ovdje možete vidjeti cjelokupne plasmane i rezultate 2. kola Koranske lige. Napominjeno da je riječ o neslužbenim plasmanima i rezultatima, no za razliku od 1. kola i nepotpunim. Naime, za nekolicinu trkačica i trkača još valja odgonetnuti ciljno vrijeme, a za neke startne brojeve još nije utvrđeno tko se iza njih krije. Teško je ustvrditi sve uzroke ovih (nadamo se privremenih) grešaka, no izvjesno je da će “prijavnica” Koranske lige i “sudački stol” imati još dosta posla dok raspetljaju sve nedoumice i, što je važnije, izbjegnu ih u narednim kolima.

Trkačice i trkače, međutim, valja upozoriti da startne brojeve trebaju tijekom utrke imati na prednjoj strani majica kako bi sucima olakšali posao. Isticanje startnog broja na grudima je uostalom pravilo svih sličnih utrka i valja ga se držati i na Koranskoj lizi. Organizatori Koranske lige pozivaju sve koji uoče greške i propuste u tablici s plasmanima i rezultatima da ih dojave na e-mail ak.ka.tim@gmail.com i josipa-curkovic@net.hr.

Fotogalerije s 2. kola Koranske lige možete vidjeti na stranicama AK KA TIM-a i na pripadajućim facebook stranicama Atletski klub Ka-tim

One Reply to “I na 2. kolu Koranske lige više od 100 startnih mjesta”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *