Jučer smo na treningu malo razgovarali o ovoj “akciji” i dobrano smo se nasmijali . U biti svi su se izjasnili da bi trčali zadnju dionicu – valjda bojeći se da ih vozač ne bi zaboravio i da bi morali trčati svih 15 km (10km) do bazena. Ideja se svima dopala i mladima i iskusnima i mislim da je potrebno samo dogovoriti termin.

Ideja: Uskoro bi mogli održati štafetno natjecanje u obiteljskom trčanju npr. 3 (4) člana  x 3- 5 km.  U nedostatku broja trkača može se preko blagajne Kluba kupiti 3- ći član (+35g) – ha-ha . U natjecanju TIM -ova Tim može sačinjavati i 3 pojedinca (POJEDINKE) – važno je da su članovi KA TIM-a (mogu i naše “Mafinice”).

Što kažete na jednu takvu utrku sa sretnim završetkom u nekom kafiću ili na palačinkama ( npr. Muljava) ili na bazenu ( Topuskom) ili ……..

Evo kako sam to zamislila: Iznajmimo kombi (minibus ili autobus- ha-ha) i onda krenemo iz Karlovca svi zajedno.  Otprilike 15 km prije Topuskog  iziđu iz kombija PRVI trkači i trče prema Topuskom ( 5 km), zatim 10 km prije Topuskog iziđu iz kombija drugi trkači i čekaju  svog PRVOG člana ekipe sa palicom. Kad im PRVI trkač iz njegove ekipe  preda palicu DRUGI TRKAČ  počne trčati prema posljednjem TREČEM članu svog tima-a. TREČI ČLAN  se nalazi na 5-om km od Topuskog i čeka svog  drugog trkača i svoju palicu. Kad TREĆI ČLAN tim-a primi  palicu od svog trkača trči do bazena u Topuskom. Pobjednička ekipa ne plaća “upad” u bazen već poraženi ( svi zajedno) plaćaju njihove karte!

Vozač kombija bi se vratio  do 10-tog kilometra po prve i druge trkače koji više ne mogu ili ne žele trčati prema bazenu. Na bazenu – kupanje, kava…….

Nakon krosa u Karlovcu (subota) nemamo više bitnih natjecanja u ovoj godini pa se možemo “baciti” u dogovor oko termina kako bismo realizirali ovu akciju.

Trenerica

One Reply to “Ideja”

  1. Smatram da su 3 člana za obiteljsku štafetu dovoljna jer je malo obitelji koje imaju više trkača. Štafetnu trojku mogli bi činiti i dvoje članova obitelji, uz trećeg člana kluba koji nema svoje “trkačke obitelji”. Kako bi među trkačima bilo dosta djece atletičara, a i odraslih trkača rekreativaca, mislim da su dionice od po 3 kilometra dovoljne dužine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *