Na danas održanom natjecanju Prvenstva Hrvatske u višebojima, član Atletskog kluba KA-TIM Ivan Raguž ostvario je svoj najveći dosadašnji atletski uspjeh, osvajanjem brončane medalje u troboju limača.

U konkurenciji 18 atletičara 2008. i mlađih godišta, 11-godišnji Ivan izvrsno treće mjesto izborio je uz tri osobna rekorda. U prvoj disciplini, trčanju na 200 metara, s dobrim vremenom od 31,41 sekunde bio je osmi. Potom je u skoku u dalj skočio dalekih i vrlo dobrih 4,44 metra, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto u toj disciplini. Medalju mu je donijela posljednja disciplina, bacanje vortexa, u kojoj se već na ranijim natjecanjima dokazao kao odličan bacač. I ovoga puta u tome je bio uvjerljivo najbolji, uz odličan hitac od 46,66 metara.

U konkurenciji limačica, članica AK KA-TIMa Lara Čadonić zauzela je vrlo dobro šesto mjesto. I ona ga je zaslužila uz tri osobna rekorda. Lara je započela natjecanje odličnom utrkom na 200 metara, koju je istrčala za izvrsnih 29,94 sekunde, u kojoj je bila četvrta. U skoku u dalj doskočila je do vrlo dobrih 4,13 metara, što je u toj disciplini bilo dovoljno za peto mjesto. Nakon prve dvije odlično odrađene discipline konkurirala je za medalju. No, u posljednjoj bacila je vortex do skromnih 25,12 metara, odnosno zauzela deseto mjesto u toj disciplini, a u ukupnom poretku troboja šesto mjesto među 21-om limačicom.

Čestitke limačima Ivanu Ragužu i Lari Čadnonić na izvrsnim nastupima i osobnim rekordima, a Ivanu i na bronci!

AK KA-TIM na ovom natjecanju nije imao predstavnike u starijim kategorijama. U šestoboju mlađih kadeta i kadetkinja, primjerice, ove godine došlo je do promjena: dodana je disciplina više, a među tih 6 disciplina čak su tri koje atletičari KA-TiMa ovog uzrasta ne treniraju (80 metara s preponama, skok u vis i bacanje kugle) zbog nedostatka odgovarajućih uvjeta.

Goran

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *