Na danas održanom međunarodnom atletskom mitingu u Splitu, na kojem je sudjelovalo preko 400 natjecatelja i natjecateljica (s oko 500 startnih mjesta) iz 15-ak klubova Bosne i Hercegovine i Hrvatske, mladi KA TIM-ovci bili su odlični. U jakoj konkurenciji 22. Božićnog mitinga na stadionu na Poljudu malobrojna klupska ekspedicija, od tek 7 atletičarki i atletičara, osvojila je čak 5 odličja i jednu diplomu.

Do medalja su dotrčala ili doskočila sva tri dečka, mlađi kadet Lovro Kasunić te limači Jakov Perinac i Noa Majetić.

U konkurenciji limača 2007. godišta Jakov Perinac ostvario je vrhunski rezultat u skoku u dalj: pobijedio je s izvanrednim skokom – osobni rekord nadmašio je za 40 centimetara! – od 4,07 metara i ponio u Karlovac zlatnu medalju! Odlično je trčao i u utrci na 150 metara, u kojoj je pobijedio u skupini, a u ukupnom plasmanu svojeg godišta zauzeo treće mjesto (24,31 sek).

Limač Noa Majetić također je popravio osobni rekord u skoku u dalj i s preskočenih 4,10 metara zaslužio je srebrnu medalju u konkurenciji dječaka 2006. godišta. Iskazao se i u utrci na 200 metara, u kojoj je pobijedio u skupini, a u ukupnom poretku dotrčao do bronce (31,83 sek).

Lovro Kasunić okrunio je svoju prvu atletsku sezonu odličnom uspjehom, srebrnom medaljom u utrci mlađih kadeta na 300 metara (prvi u svojoj skupini) uz vrlo dobro vrijeme od 44,46 sekundi.

Mlade atletičarke KA TIM-a, limačica Vita Andrić te mlađe kadetkinje, Nika Andrijašević, Lana Perinac i Maja Luketić, nisu kući ponijele medalje, ali su u cjelini gledano ostvarile vrlo dobre plasmane i rezultate.

Limačica Vita Andrić u konkurenciji djevojčica 2007. godišta bila je druga u svojoj skupini utrke na 150 metara, dok je u ukupnom plasmanu zauzela 6. mjesto (26,03 sek), za što je nagrađena diplomom organizatora natjecanja, AK Hajduk iz Splita. Nastupila je i u skoku u dalj te zauzela 11. mjesto s rezultatom 3,23 metra.

Nika Andrijašević i Lana Perinac nastupile su u utrci mlađih kadetkinja na 200 metara. Nika je bila treća u svojoj skupini s vremenom od 33,40 sekundi, a Lana četvrta u svojoj skupini s gotovo istovjetnim vremenom – 33,38 sekundi. U ukupnom plasmanu svrstale su se u sredinu poretka. Lijepi uspjeh, uz vidan napredak u ostvarenim vremenima,posebice kada se uzme u obzir da su nastupale i s godinu dana starijim djevojkama.

Mlađa kadetkinja Maja Luketić pobijedila je u svojoj skupini utrke na 400 metara, a u ukupnom plasmanu je bila vrlo dobra peta, sa zapaženim vremenom od 1:08,28 minuta. Vrlo vrijedan plasman, također ostvaren u konkurenciji dosta djevojaka starijeg 2003. godišta. Valja naglasiti da je Maja sredinom tjedna imala virozu, ali se srećom uspjela oporaviti i hrabro otrčati svoju dionicu.

Vrlo dobre nastupe u Splitu mladi atletičari i atletičarke ostvarili su pod vodstvom trenerice Ane Guštin Dragojević, a tata Damir Perinac bio je vozač  (prvi i jedini puta ove godine klub je na natjecanje putovao kombijem Karlovačke sportske zajednice) i fotograf tima.

Ostaje jedino žal što u Split zbog drugih obaveza nisu mogli otputovati i drugi vrijedni i talentirani mladi KA TIM-ovci i KA TIM-ovke, posebno reprezentativka Hrvatske, mlađa juniorka Leona Joha, kao i jedan od najboljih limača u Hrvatskoj, Leon Pleša.

Ovim natjecanjem završena je ovogodišnja prilično uspješna atletska sezona za mlade atletske snage KA TIM-a. Slijedi im zasluženi kraći zimski odmor od treninga, a nešto duži od natjecanja. Čestitamo svima na lijepim postignućima u godini na izmaku, uz želju da se dobro odmore i napune “baterije” zanove sportske izazove u 2017. godini!

Goran Majetić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *