Prvi dio škole trčanja bit će od 13.03. do 15.04., a točne termine za Š.T. u Karlovcu i Duga Resi javit ćemo početkom  idućeg tjedna.

Nakon Uskršnjih praznika nastavit ćemo sa Š.T. u Karlovcu i Duga Resi, a očekuje nas i proljetna Koranska liga na kojoj će moći sudjelovati svi školarci – samostalno (na 2,5 km, 5km) ili u štafetnim natjecanjima na 5km ( 2×2,5km).

Tko i zašto može trčati?

Danas rekreativno trči sve veći broj ljudi. Trčanje je aktivnost koja čuva i unaprjeđuje zdravlje. Trčanjem jačamo tijelo, osnažujemo srce, poboljšavamo protok krvi. Trčanjem poboljšavamo  funkcionalne i motoričke sposobnosti. Trčanje ujedno opušta, umiruje, ispunjava…

Trčanje na stadionu, gradskim parkovima, uz rijeke, šumskim stazama… i u dobrome društvu zabavno je, jača volju, razvija i učvršćuje prijateljstva…

Trčati može svatko, bez obzira na životnu dob i tjelesnu spremu! Rekreativno trčanje ne zahtjeva velika ulaganja, a trčati se može svuda i tijekom čitave godine. Naravno, sve to pod uvjetom da trčanju pristupamo na pravilan način!

Zašto Škola trčanja?

Izuzetno je važno naučiti  kako pravilno trčati! Pravilnim trčanjem izbjegavamo upale i ozljede mišića i zglobova te ostvarujemo zdravu aktivnost u kojoj možemo uživati i posvetiti joj se s radošću.

Pravilno trčati naučit ćete od stručnih i iskusnih trenera i demonstratora, iza kojih su desetljeća bavljenja ovom zdravom aktivnošću uz ostvarena izuzetna pedagoška i sportska postignuća.

Treneri i demonstratori  će Vas naučiti  kako pravilno “zagrijati” tijelo prije trčanja, zašto su važne vježbe istezanja, kako pravilno držati tijelo i disati tijekom trčanja, kako trčanje prilagoditi različitoj podlozi ( šljunak, trava, beton, uzbrdo , nizbrdo), zašto, kada i kako mijenjati ritam trčanja, koja je najbolja prehrana za trkače, kako izabrati prikladnu obuću i odjeću za trčanje… i što je dosta bitno kako uvećati zadovoljstvo dok se trči.

Škola trčanja bit će prilagođena trenutnom stanju polaznica i polaznika. TIM-ovi će imati svog trenera- demonstratora koji će pratiti i usmjeravati napredak svakog pojedinog školarca. Sa završetkom škole trčanja steći će se znanja i vještine zahvaljujući kojima će polaznici  moći trčati gdje i kada požele.

Ana dipl. sportski trener specijalist -atletika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *