U Varaždinu je danas održano 1. kolo Hrvatske atletske lige Sjever (HALS), na kojem je sedmero mladih atletičarki i atletičara KA-TIMa ostvarilo zapažene plasmane i rezultate. Klupske boje branile su limačice Elenor Trupković Zeba i Lara Čadonić, mlađe kadetkinje Lea Vuletić, Vita Andrić i Katja Joha te mlađi kadet Noa Majetić. Pod imenom KA-TIMa natjecao se i mlađi junior Lovro Kasunić, koji od kraja prošle godine trenira u AK Karlovac.

Najbolje plasmane zabilježio je Noa Majetić, koji se i jedini natjecao u dvije discipline. U skoku u dalj je bio odličan treći, sa skokom od 4,61 metra, dok je u sprintu na 100 metara zauzeo vrlo dobro četvrto mjesto, s osobnim rekordom od 13,54 sekunde.

Lovro Kasunić kao četvrti je utrčao u cilj utrke na 800 metara, tek metar ili dva iza trećeplasiranog atletičara, u vremenu 2:11,89 minute.

Katja Joha vrlo dobro i brzo je pretrčala dionicu od 800 metara, u vremenu od 2:35,88 minta, te zauzela visoko šesto mjesto.

Istaknule su se i najmlađe: Lara Čadonić u sprintu na 60 metara, s vrlo dobrim vremenom od 9,16 sekundi, zauzela je sedmo mjesto. Isti plasman ostvarila je i Elenor Trupković Zeba, u utrci na 600 metara, koju je završila u vremenu od 2:03,90 minuta. Obje su istrčale svoja najbolja vremena.

Osobne rekordne ostvarile su i Lea Vuletić i Vita Andrić. Nadmetale su se i s godinu dana starijim djevojkama, pa obzirom na to i valja procjenjivati njihove plasmane. Natjecale su se u sprintu na 100 metara te zauzele 23. i 39. mjesto, sa solidnim vremenima od 14,98 i 15,47 sekundi.

U cjelini gledano, nastup mladih KA-TIMovki i KA-TIMovaca možemo ocijeniti vrlo uspješnim, posebno stoga što ih veći dio i nije nastupio u disciplinama u kojima su inače ponajbolji. Kao što je naglasila trenerica Ana Guštin Dragojević u najavi ovogodišnje HALSove lige, ponavila se priča od prošle godine s nedostatnom ponudom disciplina po kolima. Tako su primjerice u prvom kolu nedostajale utrke srednje dužine (obzirom na mogućnosti mladih atletičara/ki) od 200 do 400 metara, koje “leže” većini KA-TIMove ekipe koja je nastupila u Varaždinu.

Goran

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *