Na jučer održanim cestovnim utrkama na 10 i na 5 kilometara, kao i u dječjim utrkama, u okviru trkačkog događanja 1. Mrežnica Run-a u organizaciji Sportsko-rekreacijskog kluba ANIMA iz Duge Rese, predstavnici Atletskog kluba KA-TIM ostvarili su odlične plasmane.

600 m (“Klen”)

Mlada KA-TIMova snaga Anja Luketić pobijedila je u utrci učenica 5. i 6. razreda na 600 metara!

10 km (“Štuka”)

Izvrstan peti u utrci na 10 kilometara, bio je klupski veteran Davor Mataković (1960.), koji je u poretku veterana (1983. godište i stariji) zauzeo odlično 2. mjesto! Davor je stazu pretrčao za također odličnih 40,53 minute, ostavivši iza sebe brojne mlađe veterane!

Na odlično 9. mjesto u poretku iste utrke plasirao se Roman Maglić (1981.), koji je u cilj utrčao u vremenu od 41,31 minute. Roman je u poretku veterana završio na odličnom 4. mjestu!

KA-TIMov veteran Marijo Luketić (1971.) u ukupnom poretku utrke na 10 kilometara bio je vrlo dobar 23., sa zapaženim vremenom od 44,49 minuta. U poretku veterana, u jakoj konkurenciji, završio je na odličnom 11. mjestu!

Odmah iza njega u poretku veterana još je jedan KA-TIMov veteran, odlični Ivica Dolšak (1967.), koji je utrku pretrčao u vremenu od 46,41 minutu. Ivica je u ukupnom poretku bio vrlo dobar 25.

Vesna Brajak (1976.) vrlo dobro je pretrčala 10 kilometara, u vremenu od 51,48 minuta, ostvarivši 3. mjesto među veterankama! U ukupnom poretku bila je također vrlo dobra 48.

Biserka Domitrović (1966.) bila je druga KA-TIMova predstavnica na dužoj stazi, koju je istrčala vrlo dobro, za okruglih sat vremena. U poretku veteranki zauzela je 13. mjesto, a ukupno 72.

Za vrlo dobrih 1:02,33 sata utrku je pretrčala još jedna KA-TIMova veteranka, Violeta Dolšak, koja je u ukupnom poretku bila 74., a u poretku veteranki na 14. mjestu.

5 km (“Som”)

Veteran Goran Majetić (1966.) zauzeo je 20. mjesto u ukupnom poretku utrke na 5 km, a u poretku veterana odlično 4. mjesto! Utrku je zavšrio za vrlo dobrih 25,37 minuta.

Mandica Đuretković (1970.) s vrlo dobrim rezultatom, od 30,32 minute, ostvarila je 10. mjesto u poretku veteranki, a sveukupno 52.

Ivica Đuretković (1966.) bio je 9. u poretku veterana, a u ukupnom poretku utrke na 5 kilometara na 53. mjestu. U cilj je utrčao odmah iza supruge.

I Martina Majetić dobro je otrčala utrku, za 31,27 minuta, te završila kao 12. u poretku veteranki, dok je u ukupnom plasmanu bila 57.

Svaku od glavnih utrka završilo je po 77 sudionika/ca. Staza utrka bila je zanimljiva, dinamična, uz nekoliko blažih uspona, većim dijelom uz obale Mrežnice, po dugoreškoj šetnici i kroz park. Temperatura od 21 C poticajna za trčanje, osim na dionici glavnom cestom kroz gradsko središte gdje se osjetio zagrijani asfalt, a i sunce je “tuklo” ravno u oči. No obzirom na donedavne vrućine, uvjeti – gotovo pa savršeni!

Na pitanje suorganizatorice utrke Katice Mataković Milčić je li bilo “uskih grla” na stazi, rekao sam da je suženje na šetnici uz desnu obalu Mrežnice nadomak Tušmera bilo trčljivije nego li prvih 300-ak metara nakon starta. Natjecatelja je bilo 154 i na uskoj parkovnoj stazi bilo je stoga “tapkanja” u mjestu, probijanja, … Također, bilo je više trkača koji su promašili sam ulazak u cilj. Nakon oštrog lijevog zavoja valjalo je skrenuti udesno ka ciljnoj ravnini, no bilo je onih koji su nakon zavoja na trenutak produžili ravno ili zbunjeno zastali ne znajući kuda dalje.

Sve ostalo bilo je za 5+, od vrlo lijepog okruženja Amfiteatra, veselih dječjih utrka, okrijepe i zakuske, završne fešte uz koncert, … U svemu, pohvale za organizaciju! A svim trkačima i trkačicama čestitke na sudjelovanju!

Goran

Fotografije: Radio Mrežnica i KAportal

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *