“Svaka čast svima koji su se odvažili doći i natjecati se po takvom vremenu. Nadamo se da ste se unatoč lošem vremenu dobro zabavili, i da se vidimo i sljedeće godine.”, istaknuli su u objavi – zahvali organizatori 2. Forest Runa, članovi i članice “Udruge mladih Mataferčk”, po završetku jučerašnje cross – trail utrke koja se odvijala šumskim putevima Ravne Gore.

A odgovor na njihovu zahvalu, također se svodi na pohvalu: “Hvala svima u organizaciji. Hvala i “konkurenciji” na stazi ;-) Bilo je odlično, svi za 5. Staza za doživljaj i za pamćenje :-) Na kraju krajeva, i rasplet s vremenom je išao na ruku (nogu). Uglavnom, sve pohvale: od odabira staze, startnih paketa, nagrada, … I neka nas sve posluži dobro zdravlje, pa da se vidimo na sljedećem izdanju utrke!”

Atletski klub KA-TIM je na ovoj lijepoj utrci ravnogorskim šumama i livadama predstavljalo petero trkača i trkačica. Martina Majetić branila je “ženske boje” kluba, a u muškoj konkurenciji nastupila su 4 mušketira: Ivica Dolšak, Slavko Čižić, Ivica Đuretković i Goran Majetić. Navijačice i fotografkinje bile su Violeta i Iva Dolšak.

No, krenimo od početka. Bolje rečeno od – potopa :-) Iako su meteorolozi najavili “umjerenu količinu kiše” za područje Ravne Gore, s neba se počevši od oko 13 sati slila bujica. Nije bilo lako niti voziti posljednjim kilometrima autoceste i stići do starta utrke, a pravi prolom oblaka uslijedio je po dolasku u Ravnu Goru.

Očito je čak i najava lošeg vremena (“grmljavinski pljuskovi”) preplašila brojne prijavljene trkače i trkačice, pa je od 140 prijavljenih naposljetku u Ravnu Goru pristigla i nastupila tek – polovica, ukupno 68 sudionika/ca. Nekima, naravno, sudjelovanje nije spriječila kiša, već obaveze, kao primjerice članicama KA-TIMa Mandici i Violeti.

Zbog obilne kiše organizatori su odgodili start utrke za pola sata. Isti je uslijedio u 14:30, kada je lijevanje s neba gotovo posve prestalo. Zato je staza, koja tek malim dijelom vodi asfaltom a većinom šumskim makadamskim stazama i putovima, a u manjoj mjeri i livadama, bila raskvašena, puna lokvi i na mjestima “blata do gležnja”. Zapravo – uživancija za trčanje. Posebice kada se takvim uvjetima doda konfiguracija srednje zahtjevne staze, s više manjih i dva izraženija ali ne preduga uspona te dakako podjednakim brojem silazaka. Nema trkačke dosade ni na tren!

KA-TIMovci su takvu stazu, dugu 8,1 kilometar, pretrčali odlično. Izdvajamo Martinu, kojoj je to bila prva istrčana utrka te dužine i profila, a uz to još s cross-trail obilježjima i po “nemogućim” uvjetima. Ne samo da ju je dobro otrčala, već je po ulasku u cilj bila oduševljena. Istu radost dijelili su i kolege KA-TIMovci, od kojih je Ivica Đuretković jedini zabilježio oba nastupa na Forest Runu. Prošle godine na “temperaturnoj pržionici”, a ove u (post)kišnom ozračju, uz više nego ugodnih 15 Celzijevih stupnjeva.

Što se sportskih postignuća tiče, premda su za ukupni dojam manje značajna, spomenimo da je u ukupnom plasmanu Ivica Dolšak zauzeo odlično 12. mjesto, Goran Majetić bio je 23., Slavko Čižić 36., Ivica Đuretković 51. i Martina Majetić 52. Plasmani u starosnoj kategoriji Ž40+ i M40+ (stariji od 40 godina) još su bolji: Ivica 4. mjesto, Martina 6. , Goran 7., Slavko 11. i Ivica 13.

Naravno, po nepisanom pravilu, kada je i posljednji trkač/ica završio utrku, oblaci su se posve raskinuli i Ravnu Goru je obasjalo sunce te zagrijalo i dodatno oraspložilo sve prisutne. Uslijedila je svečanost dodjele medalja i nagrada najboljima, na kojoj se istaknuo još jedan “napola Karlovčanin”, redoviti sudionik KA-TIMove “Koranske lige” i prijatelj KA-TIMovaca, Petko Drakulić, ukupni pobjednik utrke.

Za kraj, kada se već ljeto vratilo u punom sjaju (bar na 2-3 sata, do naredne goranske kiše), uslijedio je ručak uz nezaobilazni trkački grah i ugodno druženje.

Goran

  • Fotografije: Violeta, Goran, “Udruga mladih Mataferčk”

One Reply to “KA-TIMovci po kiši i blatu odlični na 2. Forest Runu”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *