Članica Atletskog kluba KA TIM iz Karlovca Kala Majetić (2003.) zauzela je 14. mjesto na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe i starije kadete i kadetkinje, održanom jučer i danas u Varaždinu, u utrci mlađih kadetkinja na 200 metara s preponama, s vremenom od 34,54 sekunde.

U svojoj tek drugoj utrci na 200 metara s preponama, popravila je osobni rekord za malenih 9 stotinki. Kala je trčala dobro, no i dosta oprezno, obzirom da ovu disciplinu zapravo još i nije pošteno trenirala. Brzine i snage joj ne manjka, no tek kada savlada tehniku pravilnog preskakanja prepona može računati na bolja vremena, a time i plasmane.

Valja istaknuti da AK KA TIM nema svoje prepone, već za treninge tek odnedavno koristi, u dogovoru s trenerima AK Karlovca, njihove prepone (trenutno svega tri koje su još cijele).

U današnjoj utrci na 200 metara s preponama, treće i najbrže skupine, pao je i rekord Hrvatske za mlađe kadetkinje, a postavila ga je članica AK Dinamo – Zrinjevac Lucija Grd, s vremenom od 29,38 sekundi. Članica AK Karlovca Lea Novković također je bila odlična treća, a do brončanog odličja došla je s vremenom od 30,86 sekundi, zaostavši za drugoplasiranom Anjom Ramić iz AK Hajduk Split tek 4 stotinke.

2 Replies to “Kala Majetić dobra na Prvenstvu Hrvatske na 200 metara s preponama”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *