Na 2. kolu Jesenske Koranske lige, kojoj ove godine zbog ranijeg početka i kraćeg trajanja (samo 3 natjecateljska kola i završno revijalno) bolje odgovara pridjev Kasnoljetna, sudjelovalo je 94 trkača i trkačica. U utrkama predškolaca i učenika nižih razreda osnovnih škola natjecala su se 42 dječaka i djevojčice, a u utrkama na 2,5 i na 5 kilometara 52 “Koranaša”.

Nakon dva održana kola Lige u ukupnom poretku utrke na 5 kilometara najbolji su Bruno Belčić i Ivana Željeznjak, a u utrci na 2,5 kilometara Luka Lugar i Irina Vidiček-Ljubojević.

U štafetnom natjecanju na dva puta po 2,5 kilometara u nadmetanju za prvo mjesto ostale su dvije štafete: Maja Luketić i Lovro Kasunić te Lana Perinac i Anja Luketić.

U trčanju na 30 metara kod mlađih predškolki uoči 3. kola vodi Ema Grgurić, a kod mlađih predškolaca Luka Raguž. Među starijim predškolkama, koje trče 60 metara, u poretku vodi Mia Paranos, a na istoj dionici kod starijih predškolaca Aleks Dakić.

U utrci učenika 1. i 2. razreda na 300 metara ligaški broj 1 za sada drži Niko Brkljačić, a kod djevojčica istoga uzrasta Lana Škrtić. Na istoj dionici među učenicima 3. i 4. razreda nakon dva kola najbolji je Ivan Raguž, a među učenicama Vita Andrić.

Završno 3. kolo natjecateljskog dijela Lige u organizaciji AK KA TIM-a održat će se u četvrtak, 31. kolovoza, na starom atletskom stadionu uz Foginovo kupalište. Prijave su od 18 sati, dječje utrke počinju u 19 sati, a start utrka na 2,5 i na 5 kilometara je u 19:30 sati.

U svim natjecateljskim kategorijama upravo nastupi na posljednjem kolu odlučit će o ukupnom plasmanu. U nekim kategorijama pri tome će biti posebno uzbudljivo, primjerice kod žena na 5 kilometara gdje su prvi tri trkačice bodovno gotovo izjednačene.

Goran Majetić

  • Plasmani i rezultati 1. i 2. kola te poredak na oba kola možete vidjeti na prethodnom postu..(vijesti)

Mala fotogalerija s dječjih utrka 2. kola:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *