Ove godine 6. Kupska atletska utrka “Memorijal Julije Boroša – Jumbo”, umjesto sredinom lipnja, trčat će se u subotu 15. srpnja, doznajemo od organizatora utrke Turističke zajednice općine Pisarovina.

Ovogodišnje izdanje utrke donosi i niz drugih novosti. Start više nije u 10 sati, već će biti u 18 sati. To će u slučaju vrelog ljetnog dana bez sumnje pogodovati trkačima i trkačicama.

Djelomično je izmijenjena i staza, no dužinom od 11 kilometara je tek nešto malo kraća nego li prvih pet godina. Start je i nadalje u središtu Pisarovine a i cilj na Kupi, ali sada u Kupskoj ulici nedaleko mosta za Lasinju, na prostoru održavanja Kupskih večeri. Nova staza je u cijelosti asfaltna (stara je imala oko 500 metara makadama), ali i dalje s nekoliko blažih i osrednjih uzbrdica i nizbrdica.

Nadalje, prigodom prijava trkači i trkačice iz Zagreba mogu se predbilježiti za besplatni autobusni prijevoz, a svi natjecatelji 6. Kupske atletske utrke po prvi puta izabrati ponuđeni mesni ili bezmesni (vegetarijasnki) obrok.

Novost je i da utrka više nije besplatna, već je uvedena startnina u iznosu od 50 kuna (na dan utrke 60 kuna). U “startni paket” uključena je majica, topli obrok i voda. No, osim medalja za troje prvoplasiranih u svakoj od muških i ženskih dobnih kategorija, osigurane su i nagrade u bonovima za troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji u vrijednosti od 700, 500 i 300 kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *