Mladi atletičari i atletičarke Atletskog kluba KA TIM u srijedu, 17. svibnja 2017. godine, sudjelovali su već petu godinu za redom u kvalifikacijama Erste Plave lige, najmasovnijeg atletskog natjecanja za učenike i učenice od 3. do 6. razreda osnovne škole u Hrvatskoj. Nakon četiri nastupa u Zagrebu, ove godine po prvi puta kvalifikacije su odradili u Rijeci, na stadionu “Kantrida”.

“Boje” svojih škola, ali i kluba, u Rijeci je branilo 8 KA TIM-ovaca i KA TIM-ovki: Vita Andrić (3. raz.), Ivano Muža (3. raz.), Jakov Perinac (3. raz.), Anja Luketić (4. raz.), Noa Majetić (4. raz.), Lana Perinac (6. raz.), Maja Luketić (6. raz.) i Leon Pleša (6. raz.).

U finale Erste Plave lige, koje će se održati na stadionu “Mladost” u Zagrebu kao uvertira prestižnog međunarodnog mitinga “Memorijal Borisa Hanžekovića” 29. kolovoza ove godine, plasirali su se, i to svi u po dvije discipline, Vita, Jakov i Noa.

Vita Andrić iskoristila je “svoj dan” na najbolji mogući način, pobjedom u skoku u dalj s odličnim skokom, te istrčanim drugim vremenom u utrci na 300 metara. Kući je zasluženo ponijela zlatnu i srebrnu medalju, ali i izborila dvostruku ulaznicu za finale Erste Plave lige (i “Hanžeka”), čime je ostvarila svoj najveći dosadašnji atletski uspjeh. Sve je reklo njezino lice, s kojega po proglašenju najboljih osmjeh nije silazio.

Jakov Perinac i Noa Majetić pobijedili su i u skoku u dalj i u utrkama na 300 metara te će se i oni naći u dvostrukim ulogama na finalu Erste Plave lige krajem ljeta u Zagrebu.

Jakovu je, kao i Viti, ovo bio prvi nastup u kvalifikacijama Erste Plave lige, koji bolje jednostavno nije mogao završiti. Nakon prvim skokom razbijene treme, drugim je osigurao zlatnu medalju u toj disciplini, dok je do drugog zlata došao izvanrednim trčanjem od starta do cilja.

Noa je imao iza sebe iskustvo prošlogodišnjih kvalifikacija u kojima se također u obje discipline plasirao na finalno natjecanje. Ove godine uspjeh je ponovio, s time da je u obje discipline pobijedio; bio je vrlo dobar u skoku u dalj a izvrstan u utrci na 300 metara.

Nadomak bar jednog finala i(li) postolja Erste Plave lige bila je Maja Luketić, koja je zauzela četvrto mjesto u utrci na 600 metara, a vrlo dobro skakala je u dalj. Može se reći da joj je nedostajalo i malo sreće, da u svojem zadnjem nastupu na Erste Plavoj ligi osigura završni nastup u Zagrebu.

Zapažene nastupe u dvije discipline imali su i Lana Perinac (600 m i dalj), Leon Pleša i Anja Luketić (oboje 60 m i dalj), koja je na Erste Plavoj ligi nastupila prvi puta, dok je Ivano Muža u svojim  prvim kvalifikacijama vrlo dobro istrčao utrku na 300 metara. Kao učenicima 6. razreda, Lani i Leonu ovo je također bio posljednji nastup u kvalifikacijama Erste Plave lige i šteta da mu nisu uspjeli prirodati i finalno natjecanje. Anja i Ivano imat će još prigoda i narednih godina okušati se u kvalifikacijskim izazovima.

Čestitke svim mladim KA TIM-ovcima i KA TIM-ovkama koji su nastupili u ovim kvalifikacijama! Bile su to rekordne kvalifikacije u Rijeci: 914 natjecatelja s ukupno 1572 startnih mjesta!

Obzirom na prilično velik broj natjecateljica i natjecatelja, posebno 3. razreda, ne treba čuditi da se natjecanje, koje je počelo u 13 sati, otegnulo sve do umalo 19 sati. Ipak, valja naglasiti odličnu organizaciju kluna domaćina, Atletskog kluba “Kvarner” iz Rijeke, čiji su se članovi odlično nosili s “najezdom” malih trkača, skakača u dalj i u vis, bacača vortexa i kugle.

Vrijeme je posebna priča. Kada je sjalo sunce, bilo je vruće, a kada bi ga zakrili oblaci ugodno. Na trenutke je puhao srednje jak sjeveroistočnjak, no s odmakom natjecanja vjetar je oslabio. Djeci nije bilo lako razmjerno dugo provoditi na atletskoj stazi i nogometnom travnjaku te su čaše i boce s vodom bile tražena “prtljaga”. Srećom i organizatori su se pobrunuli za spremnim s pitkom vodom nadomak ciljne ravnine.

Najbolje je “pocrnila” trenerica AK KA TIM-a Ana Guštin Dragojević, koja se natrčala, naskakala i nahodala po stadionu i tribinama vodeći svoje atletske učenike i učenice na borilišta, dijeleći im savjete uoči nastupa, bodreći ih i navijajući. KA TIM-ova ekspedicija u Rijeku je (iznimno) stigla kombijem, a imali su profi-vozačicu Denisu Veić. Roditelji su osim navijanja odradili su pomoćne logističke posliće, a navijačka maskota KA TIM-a bila je najmlađa putnica u Rijeku 4-godišnja Lila.

PLASMANI I REZULTATI MLADIH KA TIM-ovaca:

6. razredi

Maja Luketić – 600 m – 4. mjesto (1:56,03 min); skok u dalj – 6. mjesto (4,27 m)

Lana Perinac – 600 m – 6. mjesto (2:02,69 min); skok u dalj – 9. mjesto (4,08 m)

Leon Pleša – 60 m – 6. mjesto (8,39 sek); skok u dalj – 13. mjesto (3,90 m)

4. razredi

Anja Luketić – 60 m – 9. mjesto (9,69 sek); skok u dalj – 5. mjesto (3,44 m)

Noa Majetić – 300 m – 1. mjesto (49,48 sek); skok u dalj – 1. mjesto (4,14 m)

3. razredi

Vita Andrić – 300 m – 2. mjesto (55,56 sek); skok u dalj – 1. mjesto (3,56 m)

Jakov Perinac – 300 m – 1. mjesto (52,79 sek); skok u dalj – 1. mjesto (3,82 m)

Ivano Muža – 300 m – 19. mjesto (59,07 sek)

Tu je i mala fotogalerija iz “uradi sam” radionice tata Perinca i Majetića (kliknite na fotografiju da biste je vidjeli u većoj rezoluciji).

Goran

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *