Mladi atletičari AK KA-TIMa Lara Čadonić i Noa Majetić ostvarili su izuzetan uspjeh pobjedivši u finalu Erste Plave lige, održane jučer na stadionu “Mladost” u Zagrebu uoči 68. međunarodnog atletskog mitinga “Memorijal Borisa Hanžekovića”.

Erste Plava liga je u stvari atletsko prvenstvo Hrvatske za učenike i učenice od 3. do 6. razreda (u finalu 4. do 7. razreda) te time njihov uspjeh vrijedi još i više. Nije mala stvar ni plasirati se u finale Lige, među 12 najboljih u pojedinoj disciplini. Finale, naime, valja izboriti na jednom od šest kvalifikacijskih natjecanja, u Zagrebu, Osijeku, Puli, Rijeci, Zadru ili Makarskoj, a samo dvoje ponajboljih kvalifikanata stječe pravo finalnog nastupa.

Lari Čadonić to je proljetos uspjelo u kvalifikacijama učenica 3. razreda u utrci na 300 metara, koje su održane na istom stadionu u Zagrebu. U jučeršanjem finalu ponovno je trčala odlično, od starta do cilja, te naposljetku uvjerljivo pobijedila u svojoj finalnoj skupini. A ukupno je imala, nakon što su nastupile obje skupine, najbolje vrijeme (odličnih 51,54 sekunde) i zasluženo je dobila zlatno odličje.

Lara ne samo da je brza, već ima i lijep i skladan stil trčanja; na stazi djeluje poput male gazele. Ovom pobjedom 10-godišnja članica AK KA-TIMa još je jednom potvrdila atletski talenat, no i vrijednost redovitog i predanog treninga pod vodstvom Ane Guštin Dragojević.

Noa Majetić kvalifikacije je, spletom okolnosti, kao učenik 5. razreda uspješno odradio u Puli, gdje je finale izborio u dvije (od moguće dvije) discipline: skoku u dalj i trčanju na 600 metara. U finalu je prvo nastupio u natjecanju skoka u dalj, koje je počelo baš kada i kiša. S prva dva skoka je osigurao dodatna dva skakanja, među osmoricom najboljih. A pobjedu je osigurao u posljednjem, četvrtom skoku. S izjednačenim osobnim rekordom od 4,62 metra. No, već nakon prvog skoka požalio se na bol u bedru; u vlažnom pijesku kod doskoka proklizala mu je lijeva noga. Srećom, do istegnuća nije došlo na mišićima bitnim za dobar zalet i odraz.

Start učenika 6. razreda na 600 metara uslijedio je neposredno po završetku skoka u dalj (koji je kasnio obzirom na najavljenu satnicu), o čemu greškom organizatora Noa nije na vrijeme obaviješten te je stoga utrku – propustio. Nakon što je trenerica KA-TIMa ukazala na taj propust te predložila da mu se dozvoli nastup s učenicima 7. razreda, glavni sudac finala Erste Plave lige to je odobrio. Po kiši, koja je tada već lijevala, Noa je utrku istrčao dosta dobro (za 1:56,18 minuta) i zauzeo 6. mjesto.

U finalu Erste Plave lige sudjelovao je još jedan mladi i talentirani atletičar KA-TIMa, Jakov Perinac. Proljetos je, kao učenik 4. razreda, odličnim trčanjem na 300 metara stekao pravo finalnog nastupa u toj disciplini. I u finalu je, također po kiši, trčao odlučno, ali na žalost pod “opterećenjem” zatezanja u butnim mišićima desne noge. Zbog te neugodne, iako srećom lakše ozljede, Jakov nije mogao “potegnuti” do kraja i istrčati utrku na najvišoj razini. U cilj je utrčao s vremenom od 52,87 sekundi. U svojoj skupini trkača 5. razreda na 300 metara u cilj je utrčao četvrti, a u ukupnom plasmanu discipline završio je peti. Zaslužuje iskreni pljesak za srčan i vrlo dobar nastup unatoč ozljedi.

Čestitamo Lari, Noi i Jakovu na ovogodišnjim odličnim plasmanima i rezultatima kvalifikacija i finala Erste Plave lige!

Goran

Fotografije: roditelji-navijači AK KA-TIMa

One Reply to “Lara Čadonić i Noa Majetić prvi u Hrvatskoj!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *