Najbolji sportaši u 2020. g. su izabrani. Nominacije za pojedince i ekipe predlažu Klubovi ili udruge, a kriterij za odabir najboljih je takav kakav je već niz godina.

Ono što želim reči je da sam po ne znam koji puta razočarana nefleksibilnošću kriterija za nominaciju i odabir najboljih.

Naši članovi Dragoljub Tomić- ultramaratonac pretrčao je toliko kilometara da bi i auto jedva izdržao tolike kilometre, osoba koja je odradila puni radni vijek i trenirala svakodnevno spremajući maratone, ultramaratone, polumaratone……, Zoran Petković – neumorni Zoki – osoba vrijedna divljenja- uporan, vrijedan, samozatajan – svkako bi trebali biti nominirani i osvojiti nagradu za životno djelo.

Davor Mataković – nominiran za 2020.g. od strane Kluba. Mataković po mom mišljenju svakako zaslužuju nagradu za dugogodišnji doprinos razvoju sporta ( nogometa i atletike) te promidžbu Grada Karlovca.

Dragoljub, Zoki i Davor već godinama treniraju, natjeću se i sudjeluju u organizaciji naše međunarodne utrke Crtom bojišnice, Koranske lige, a da ne govorim o tome da je Davor Mataković vlasnik niza rekorda Hrvatske u dvorani i na otvorenom (atletska staza), te osvajač medalja na Balkanskim veteranskim igrama.

To što su Dragoljub, Zoki, Davor i mnogi drugi veterani ne umanjuje njihovu vrijednost i kvalitetu rezultata jer se njihovi rezultati mogu mjeriti sa rezultatima puno mlađih trkača, a po tzv. hendikep metodi rezultati Davora Matakovića su u rangu mladih veterana (35g.). Puna su nam usta zdravog načina života, važnosti tjelesne aktivnost itd. a kad treba potaknuti i istaknuti pojedine osobe koje su već niz godina aktivne u sportu onda ih ne vide osobe koje bi trebale – a ne vide jer su propisi takvi da ih ne vide.

Iskreno mi je jako žao što se već godinama trudim poboljšati status ( u svom Karlovcu) AK KA TIM-ovih trkačica i trkača od veterana pa do limača, a moram priznati da nisam uspjela!

KA TIM će dobiti nagradu za 20 godina djelovanja i ponovno se želim zahvaliti članicama i članovima KA TIM-a koji već 20 godina podržavaju naš KLub!!!!

LARA ČADONIĆ mlada atletičarka KA TIM- zasluženo će dobiti nagradu “mlade nade Karlovca” za postignute rezultate u 2020. g.

Najbolji u karlovačkom sportu u 2020. godini bili su članica Gimnastičkog kluba “Sokol” Petra Furač, član Atletskog kluba “Karlovac” Bruno Belčić, seniorska ekipa Odbojkaškog kluba “Karlovac” i Baseball klub “Olimpija”.

To su rezultati glasovanja u 58. izboru Karlovačke sportske zajednice. Bilo je predviđeno da se svečanost proglašenja najuspješnijih u karlovačkom sportu održi u petak, 22. siječnja u Gradskom kazalištu Zorin dom, no zbog strogih epidemioloških mjera koje su na snazi odgođena je za veljaču. Najbolja sportašica u 2020. godini bila je Petra Furač iz Gimnastičkog kluba “Sokol”, a najbolji sportaš Bruno Belčić iz Atletskog kluba “Karlovac”. Kod ženskih ekipa pobjednik je seniorska ekipa Odbojkaškog kluba “Karlovac”, a kod muških ekipa Baseball klub “Olimpija”. Najuspješniji mladi sportaši u 2020. godini bili su Lea Novković i Lovro Kasunić iz Atletskog kluba “Karlovac”. Za uspješan rad u sportu tijekom 2020. godine nagrađeni su sportski djelatnici Luka Vlašić iz Taekwondo kluba “Prana”, Ivan Janković iz Gimnastičkog kluba “Sokol” i Boris Vrbanac iz Veslačkog kluba “Korana”. Najuspješniji trener u prošloj godini bio je Saša Belčić iz Atletskog kluba “Karlovac”, a za vrhunska ostvarenja nagrađeni su treneri Goran Zec iz Odbojkaškog kluba “Karlovac”, Marijan Šančić iz Gimnastičkog kluba “Sokol”, Krešimir Profozić iz Mačevalačkog kluba “Karlovac” i Goran Cvitak iz Taekwondo kluba “Prana”. Najuspješniji sportaš s invaliditetom u prošloj godini bio je Mihael Močilac iz Taekwondo kluba “Prana”. Najuspješniji sportaš u konkurenciji veterana u 2020. godini bio je Želimir Feitl iz Golf kluba “4 rijeke”. Nagrade je dobilo i 30 sportskih nada karlovačkog sporta. Nagradu za dugogodišnji rad u sportu dobio je Branko Obradović-Kina iz Hrvatskog radio Karlovca.

NAGRAĐENI:

Nagrada za dugogodišnji rad u sportu: Branko Obradović-Kina (Hrvatski radio Karlovac)

Najuspješnija ženska ekipa: seniorska ekipa Odbojkaškog kluba “Karlovac”

Najuspješnija muška ekipa: Baseball klub “Olimpija”

Najbolja sportašica u 2020. godini: Petra Furač (Gimnastički klub “Sokol”)

Uspješne sportašice u 2020. godini: Helena Valentić (Atletski klub “Karlovac”), Lara Fabac (Mačevalački klub “Karlovac”), Ella Badanjak (Odbojkaški klub “Karlovac”), Lana Krnić (Streljački klub “Karlovac”)

Najbolji sportaš u 2020. godini: Bruno Belčić (Atletski klub “Karlovac”)

Uspješni sportaši u 2020. godini: Vlado Cindrić (Streljački klub “Policajac”), Matija Tek (Gimnastički klub “Sokol”), Dino Povrženić (Karate klub “Karlovac 1969”), Antonio Gojak (Mačevalački klub “Karlovac”)

Najuspješnija mlada sportašica u 2020. godini: Lea Novković (Atletski klub “Karlovac”)

Uspješne mlade sportašice u 2020. godini: Ema Hodak (Veslački klub “Karlovac”), Lara Mihalić (Kickboxing klub “Tigar”), Mia Pušić (Ženski nogometni klub “4rijeke”), Lucija Krznarić (Rukometni klub Škola rukometa Karlovac)

Najuspješniji mladi sportaš u 2020. godini: Lovro Kasunić (Atletski klub “Karlovac”)

Uspješni mladi sportaši u 2020. godini: Igor Šušnjar (Veslački klub “Korona”), Fran Šančić (Gimnastički klub “Sokol”), Leon Mušnjak (Kickboxing klub “Tigar”), Đorđe Bunčić (Taekwondo klub “Karlovac”),

Najuspješniji trener u 2020. godini: Saša Belčić (Atletski klub “Karlovac”)

Uspješni treneri u 2020. godini: Goran Zec iz Odbojkaškog kluba “Karlovac”, Marijan Šančić iz Gimnastičkog kluba “Sokol”, Krešimir Profozić iz Mačevalačkog kluba “Karlovac” i Goran Cvitak iz Taekwondo kluba “Prana”

Priznanja sportskim djelatnicima za 2020. godinu: Luka Vlašić iz Taekwondo kluba “Prana”, Ivan Janković iz Gimnastičkog kluba “Sokol” i Boris Vrbanac iz Veslačkog kluba “Korana”

Najuspješniji sportaš s invaliditetom u 2020. godini: Mihael Močilac (Taekwondo klub “Prana”)

Najuspješniji sportaš u konkurenciji veterana u 2020. godini: Želimir Feitl (Golf klub “4 rijeke”)

Sportske nade karlovačkog sporta: Dorijan Bartolčić Baseball klub Olimpija, Jani Brozović Košarkaški klub Šanac, Borna Pratnemer Nogometni klub Ilovac, Ela Koller Ženski košarkaški klub Karlovac, Lara Čadonić Atletski klub KA TIM, Tomislav Čordašev Karate klub Karlovac 1969, Hela Rakamarić Atletski klub Karlovac, Bruno Dujmić Hrvatski rukometni klub Karlovac, Marko Fičko Taekwondo klub Banija Pandas

Lea Oparnica Taekwondo klub Karlovac, Maja Milovanović Odbojkaški klub Karlovac, Petra Johović Ženski nogometni klub 4 rijeke, Franca Rajčić Rukometni klub Škola rukometa Karlovac, Nol Velimirović Rukometni klub Škola rukometa Karlovac, Lorena Brezović Kuglački klub Karlovac, Laura Turić Streljački klub Karlovac, Gabrijel Licitar Veslački klub Korana, Dora Kranjčec Veslački klub Korana, Ivano Anzić Kickboxing klub Tigar, Lucija Babić Kickboxing klub Tigar, Gabrijel Jajčević Mačevalački klub Karlovac, Iva Kirinčić Mačevalački klub Karlovac, Luka Mataković Inline hokej klub Karlovac, Buga Vlašić Inline hokej klub Karlovac, Aaron Funtek Gimnastički klub Sokol, Oscar Kovačić Taekwondo klub Prana, Lara Tuškan Taekwondo klub Prana, Niko Brkljačić Nogometni klub Karlovac 1919, Luka Basar Teniski klub Karlovac, Lucija Vojak Teniski klub Karlovac

Priznanja klubovima koji su u 2020. godini obilježili značajne obljetnice:

Nogometni klub “Mladost” Rečica – 70 godina

Kuglački klub “Karlovac” – 40 godina

Atletski klub “Ka-tim” – 20 godina

Inline hokej klub “Karlovac” – 10 godina.

Nika jagodić nije osvojila nagradu za uspješnu mladu atletičarku, ali ona je mlada i uporna i ostvarit će svoje ciljeve.

Trenerica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *