Svega troje mladih atletičarki i atletičara nastupilo je danas u Čakovcu na ekipnom natjecanju 6. kola Hrvatske atletske lige Sjever (HALS), koja okuplja 20-ak klubova središnje Hrvatske. AK KA TIM predstavljali su mlađi kadet Leon Pleša te limači Vita Andrić i Noa Majetić.

Najbolji plasman ostvario je Leon Pleša, zauzevši drugo mjesto u skoku u dalj s vrlo dobrim rezultatom od 4,59 metara. No, na žalost, zbog krivog starta diskvalificiran je iz utrke na 60 metara.

Limačica Vita Andrić nastupila je samo u skoku u dalj. S osrednjim skokom od 3,55 metara zauzela je 21. mjesto.

Limač Noa Majetić u skoku u dalj zauzeo je peto mjesto, no sa skokom od 3,94 metra, što je njegov ovogodišnji najlošiji rezultat u toj disciplini. U utrci na 60 metara pogriješio je pri startu te do cilja više nije mogao nadoknaditi zaostatak; s 9,41 sekundom završio je osmi.

Atletskom klubu KA TIM ovo je bio najskromniji nastup u dosadašnjim kolima HALS-a, već i stoga što ostale klupske mlade snage nisu mogle nastupiti većinom zbog bolesti. Odlični limač Jakov Perinac još se oporavlja od loma kosti u stopalu zadobivenog krajem kolovoza, a ostatak ekipe “pokosile” su viroze i druge zdravstvene tegobe.

Premda današnje kolo nosi redni broj 6, u stvarnosti je četvrto ovogodišnje kolo jer dva najavljena nisu održana. Naredno kolo HALS-a zakazano je za nedjelju, 8. listopada, u Varaždinu. Nadamo se da će na njemu nastupiti brojnija ekipa mladih atletičarki i atletičara AK KA TIM-a, uz više sportske sreće na borilištima.

Goran

One Reply to “Leon Pleša drugi u skoku u dalj”

 1. Goran je u skladu sa bojom podloge stranice napisao tekst o nastupu u Čakovcu ALI nije bilo sve tako crno kao što je podloga.
  Vita je čekala na skakalištu (zagrijana pa ohlađena ) 1 sat da uopće dođe u priliku da skače. Kad je napokon trebala skočiti jedan trener je ubacio svoju grupu limačica koje su trčale 60m ispred nje i Vita je opet čekala. A onda je trebala skočiti – jedva se odlijepila od staze i akočila 3,50. ……..

  Noa: Starter je pozvao limače na start – rekao je na mjesta i ODMAH puknuo. Noa se nije snašao – zakasnio je i svih 60m pokušavao uhvatiti svoje “konkurente”. Dalj – skakao je koliko je i kako mogao.

  Leon Pleša je izletio prerano, i za to je dobio crveni karton. Po meni bi limači i mlađi kadeti trebali dobiti kod prvog pogrešnog starta žuti karton – mislim da bi to bilo bolje u smislu edukacije nego treniranje strogoće na mladim atletičarima.
  Leon je u skoku u dalj iz skoka u skok bio sve bolji i doskočio do ODLIČNOG 2. mjesta sa odličnim skokom 4,59.
  Sve u svemu i ovo je korisno natjecanje – iz njega se može puno naučiti – po meni kako ne trebaju izgledati natjecanja za djecu.
  Trenerica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *