“Karlovačke sportašice i sportaši postigli su niz hvale vrijednih uspjeha tijekom 2016. godine na različitim natjecanjima. … Ovdje prema vlastitom izboru izdvajamo najznačajnije. Ovo je, dakle, subjektivan pregled vašeg novinara o uspjesima KA-sporta u 2016. godini koji nikoga ne obvezuje.”, ističe poznati karlovački sportski novinar i kolumnista KAŠ-a Marijan Bakić u napisu Svi mogući kandidati za laureate karlovačkog sporta u 2016. godini, nešto više od 3 tjedna prije izbora Karlovačke sportske zajednice.

Na njegovom popisu nalaze se i troje mladih KA TIM-ovaca: mlađa juniorka Leona Joha te limači Leon Pleša i Noa Majetić. Spomenimo njihove najznačajnije uspjehe na atletskoj stazi (a bilo ih je i izvan nje!) u godini na izmaku.

Kako se u napisu naglašava, kandidatkinja za najbolju karlovačku sportašicu Leona Joha kao reprezentativka Hrvatske osvojila je srebrnu medalju na Prvenstvu Balkana za mlađe junire/ke u štafeti 4 puta 100 metara. Leona je i ovogodišnja prvakinja Hrvatske atletske lige sjever (HALS) u konkurenciji mlađih juniorki u sprintu na 100 metara te četvrta u skoku u dalj. U ekipnim kolima ovoga natjecanja ima još jednu pobjedu i jedno drugo mjesto na 100 metara.

Kandidat za sportsku nadu Leon Pleša bio je četvrti u troboju – 200 metara, skok u dalj i bacanje vortexa (postolje mu je izmaknula za malena 4 boda) – limača na Prvenstvu Hrvatske u višebojima. Ovogodišnji je prvak HALS-a među limačima u disciplinama 200 metara i skok u dalj (i to s izvanrednim rezultatima: 29,32 sek i 4,46 m), a u ekipnim kolima HALS-a ima još jednu pobjedu na 200 metara i bacanju vortexa, drugo mjesta na 60 metara i dva treća mjesta u štafeti 4 puta 100 metara.

Kandidat za sportsku nadu Noa Majetić osvojio je srebrnu medalju u skoku u dalj i četvrto mjesto u utrci na 300 metara u finalu Erste Plave lige (natjecanje razine Prvenstva Hrvatske). Prvak je HALS-a na 200 metara (s odličnih 31,18 sek) i brončani u skoku u dalj među limačima 2006. godišta. U ekipnim kolima HALS-a imao je 10 nastupa, na 60 i 200 metara, u skoku u dalj te bacanju vortexa, i svaki puta završio je na postolju. Na međunarodnom mitingu u Splitu bio je srebrni u skoku u dalj (s odličnih 4,10 m) i brončani na 200 metara.

No, kao što je već u jednom ranijem napisu na našem portalu istaknula trenerica AK KA TIM-a Ana Guštin Dragojević, lista talenata kluba koji su zabilježili vrijedne nastupe u 2016. godini je šira (od gornje trojke koja je predložena za odgovarajuće kandidature), a na njoj su ponajprije mlađa kadetkinja Maja Luketić, mlađi limači Jakov Perinac i Vita Andrić,…

Goran Majetić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *