OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peti sat treninga, prvi po sunčanom vremenu :-) I prvi istrčani “krug” oko Korane, u cjelosti ili djelomično, ovisno o mogućnostima polaznica i polaznika.

Užitak trčanja na 1. školi trčanja u organizaciji Aletskog kluba KA TIM tako je nastavljen i druge subote zaredom. Trening je i ovoga puta okupio veliki broj školarki i školaraca, kojima očito ne manjka motiva za otpočinjanje s korisnom navikom rekreativnog trčanja.

Nakon što se Školi trčanja ovoga tjedna pridružilo još novih polaznica i polaznika, koji su u četvrtak navečer također prošli uvodno testiranje, danas se treniralo u 3 “jakosne” skupine. Valja naglasiti da nije riječ o ustaljenim grupama, već polaznici Škole ovisno o trenutnom stanju i spremi mogu mijenjati grupe od početne preko srednje do napredne ili obrnuto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Napredna skupina danas je, predvođena voditeljicom i glavnom trenericom Škole Anom Guštin Dragojević, prvi puta lagano trčala “u komadu” dionicu od oko 2200 metara od starog atletskog stadiona do mosta za Mekušje te desnom obalom Korane do drvenog mosta i potom lijevom obalom natrag do stadiona.

Srednja i početna skupina, danas predvođene trenerima Gabrijelom Šalković, Damirom Matanom, Mirkom Dragojevićem i u pratnji nekolicine članova AK KA TIM-a, istu su dionicu odradili uz manje ili više trkačko-hodačkih izmjena. Staza kojom se danas trčalo i hodalo u okviru Škole trčanja protekla dva ljeta većim dijelom je služila za natjecanja Koranske lige.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dakako, na satu je bilo i uvodnog trčanja i razgibavanja, kao i vježbi ubrzanja, odnosno promjena trkačkog ritma, te na kraju laganog istezanja kroz vježbe slične jogi.

Na Školi trčanja moglo sečuti i da su prve upale mišića posve prirodna pojava, koja prati i odražava napredak trkačice ili trkača, i uz pravilan pristup treninzima ne predstavljaju ograničenje za daljnje bavljenje ovom nadasve korisnom rekreacijom.

Naravno, od iskusnih trenera mogu se čuti i pravi savjeti za obnovu snage, odmor, opuštanje, pa i zaliječenje pokoje lakše ozljede (primjerice manje istegnuće tetive). Također je bilo riječi i o izboru najprikladnije obuće za trčanje, prilagođene svakom trkaču ili trkačici ponaosob.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I narednog tjedna Škola trčanja AK KA TIM-a održavat će se na starom atletskom stadionu uz Foginovo kupalište, utorkom i četvrtkom od 19:30 sati te subotom od 10 sati. Svim polaznicama i polaznicima Škole na raspolaganju za presvlačenje i tuširanje su svlačionice u obližnjoj Školskoj sportskoj dvorani “Mladost”.

Dodatne obavijesti vezane uz Školu trčanja dostupne su na službenim stranicama Škole trčanja AK KA TIM-a!

One Reply to “Na 1. školi trčanja KA TIM-a istrčan prvi “krug” oko Korane”

  1. Hvala Gorane! Znam da se već ponavljam ali Tvoji članci su odlični!
    Hvala Ti na pomoći pri kreiranju i objavljivanju članaka o Školi trčanja!
    Ana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *