Sportski trening je dugoročan proces pripreme sportaša za postizanje sportskih dostignuć,a a najbolji pokazatelji uspješnosti KONTINUIRANOG i treninga su rezultati koji se postignu na natjecanjima. Treniranost podrazumjeva optimalno zdravstveno stanje, visoku razinu funkcionalnih i motoričkih sposobnosti , tehničku i taktičku pripremljenost ALI i odgovarajuću PSIHIČKU STABILNOST.

Atletika je težak individualni sport gdje je psihička stabilnost izuzetno važna i zato svi mi koji okružujemo mlade atletičare moramo ih podržati na njihovim treninzima i na natjecanjima. Oni trebaju vašu podršku kada su rezultati koje postižu dobri, ali kada su ti rezultai i lošiji od očekivanih. Djeca nisu strojevi i ne može se uvijek sa sigurnošću reči kako će taj dan otrčati, skočiti u dalj, bacit vortex il… ali uz našu pomoć rezultati neće izostati.

Dozvolite da djeca budu djeca , da im trening i natjecanja ne budu opterećenje i dozvolite im da kontinuirano treniraju jer svaki izostanak sa treninga njima stvara problem jer su stalno ” na početku”.

Ja sastavljem plan i program treninga za cijelu godinu, i ako mi dijete ne dolazi REDOVITO na treninge remeti i plan treninga, a atletičarima “teško padaju utrke!”.

Utrke na koje predlažem da idemo:

  • 07.04. HALS – Varaždin – prvo kolo
  • 13.04. kros SPORTSKIH NOVOSTI – učenički kros na kojem je do sada najbolje plasirana bila Dora Kralj koja je osvojila ODLIČNO 5 mjesto!
  • 14.04. HALS – 2. kolo – Varaždin ( a di drugdje?!)
  • 16.04. ERSTE PLAVA LIGA – natjecanje za djecu od trećeg do šestog razreda

Trenerica


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *