Tradicionalna utrka Crtom bojišnice 129 BR HV-a osmišljena je s ciljem osvješćivanja osoba koliko je tjelesna aktivnost bitan čimbenik u  borbi protiv kardiovaskularnih, respiratornih ali i drugih bolesti te u svrhu poticanja  kretanja kao jednog od osnovnih čimbenika zdravlja. Svrha utrke je promicanje održavanja tjelesnog zdravlja, koje tako potiče i mentalno zdravlje

Utrka Crtom bojišnice 129 br HV-a je utrka koja je posvećena pripadnicima 129 br HV-a. Brigada je djelovala samo deset mjeseci, no dala je nemjerljiv doprinos obrani karlovačkog kraja. Tijekom listopada 1991. godine krenulo se s osnivanjem 129. brigade u koju su ušli pripadnici narodne zaštite. Kroz brigadu je prošlo oko četiri tisuće pripadnika, a prepoznati su po tome što su u jednom trenu držali najdužu crtu obrane u Hrvatskoj dužine 50-ak kilometara.

2020 godina je posebna godina!

Posebnost ove  godine je  u tome što  smo svi suočeni sa Coronom i što nismo mogli održati utrku  na tradicionalan način jer smo se bojali  da bismo na taj način ugrozili zdravlje trkačica, trkača, volontera i svih osoba koje bi na bilo koji način bile uključene u utrku.

Što nam onda preostaje?

Trenirng  na otvorenom, ali vodeći  računa da smo  uvijek na metar od drugih trkačica ili trkača kako preporuča HZZO. To, naravno, znači da ćemo svi  dok trčimo šetnicom svako malo skakati u stranu kako neki prolaznik prođe, ali možete na to gledati i kao dodatni  trening agilnosti pa onda i neće biti tako strašno.

Trening pod maskom

Da, možete trčati  sa maskom ako smatrate da ste tako sigurniji. Maska vam neće smetati, a osjećaj sigurnosti koji će Vam ona pružiti je u ovom trenutku vrlo bitan.

Druženja i zabave prije i poslije treninga nažalost ne može biti, ali premostit ćemo i tu barijeru pa se nadam da ćemo iduće godine sve nadoknaditi.

Tko može doći na trening kojim želimo nastaviti tradiciju održavanja utrke Crtom bojišnice 129 br HV-a?

Trkačice i trkači koji se žele priključiti zajedničkom treningu  i na taj način očuvati tradiciju naše utrke.

Trening  će se održati u nedjelju 15. 11. 2020. Start utrke je u 10 sati na Foginovom, a trčat ćemo šetnicom – jedan, dva, tri kruga – kako kome odgovara, naravno pazeći da se svi sudionici pridržavaju preporuka stožera.

Nema nagrada, nema medalja ima distance, ima maski, ima opreza jer želimo da svi ostanemo zdravi. Trkačice i trkači koji zbog bolesti ove godine ne mogu doći na trening  bit će sa nama u našim mislima i srcima.

Zajednički trening da se ne prekine tradicija ali i da pripazimo na zdravlje potaknut je od strane naših trkačica i trkača koji već godinama sudjeluju i doprinose očuvanju ove utrke – a sada zajedničkog distanciranog trening.

Davor Mataković, Mario Luketić, Zoran Jekovac, Kristijan Purgar,Aleksandar Božić, Mirjana Kolar, i mnogi drugi žele da trčimo – pazeći na sebe ali i na druge i zato dođite i trčite – sa razmakom!

Ana

2 Replies to “Nedjelja 10h – Foginovo – zajednički trening”

  1. Žao mi je što sam zbog pozitivnosti na covid sprječen i nemogu s vama trčati. U mislima sa svima vama, želim vam sve najbolje. Svima lijepi pozdrav, čuvajte se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *