U okviru Prvenstva Hrvatske u atletskim višebojima, koje se održava u subotu i nedjelju 13. i 14. svibnja u Zagrebu, održani su i troboji limača i limačica (2006. godište i mlađi) na kojima je nastupilo troje predstavnika Atletskog kluba KA TIM iz Karlovca. U konkurenciji limača sudjelovali su Noa Majetić (2006.) i Ivan Raguž (2008.), a u konkurenciji limačica Vita Andrić (2007.). Troboj je obuhvaćao nadmetanja u trčanju na 200 metara, skoku u dalj iz zone i bacanje vortexa.

Noa Majetić ostvario je zapažen uspjeh osvajanjem 4. mjesta među limačima-trobojcima. Brončana medalja mu je umaknula za malih 12 bodova, odnosno doslovce sa zadnjim bacanjem vortexa, kada je izravni konkurent za 3. mjesto Mihael Prelesnik iz AK “Jak” iz Jasenovca spravu hitnuo nevelikih 77 centimetara dalje. Noi je inače bacanje vortexa slabija disciplina, a na Prvenstvu Hrvatske u višebojima bacio ga je tek nešto slabije od osobnog rekorda. Najbolji nastup imao je u skoku u dalj, gdje je s 4,27 metara za 17 centimetara nadmašio dosadašnji najbolji skok. U utrci na 200 metara trčao je vrlo dobro, tek nešto malo sporije od najboljeg osobnog vremena u toj disciplini. Sve u svemu, može biti itekako zadovoljan postignutim u troboju jer je u vrlo jakoj konkurenciji limača još jednom pokazao da pripada u sam atletski vrh mladih atletičara toga uzrasta u Hrvatskoj.

Dvije godine mlađi Ivan Raguž dobro se nosio sa starijom konkurencijom, posebice uzme li se u obzir da mu je ovo bilo prvo službeno natjecanje na kojem je skakao u dalj. Za svoj uzrast skočio je vrlo dobrih 3,32 metra. Utrku na 200 metara istrčao je blizu svog najboljeg vremena, dok mu je bacanje vortexa, u kojemu je inače odličan, danas išlo slabije. U ukupnom poretku troboja limača Ivan se plasirao na 12. mjesto. Nastavi li trenirati atletiku, do kraja limačkog “staža” zacijelo će ostvariti još podosta vrijednih nastupa.

Limačica Vita Andrić u natjecanje troboja krenula je s vrlo dobrim vremenom na 200 metara od 33,60 sekundi, što je gotovo sekundu brže nego na prvom ovogodišnjem nastupu u 1. kolu Hrvatske atletske lige Sjever (HALS). No, u skoku u dalj je imala za 20-ak centimetara kraće doskoke u usporedbi s ovogodišnjim postignućem na HALS-u, kada je skočila 3,51 metar. Bacanje vortexa, pak, danas joj nikako nije išlo od ruke. Stoga je naposljetku u ukupnom poretku trobojki zauzela 22. mjesto. Vita će imati prigodu i naredne godine okušati se na istom natjecanju i dodatno unaprijediti plasman i rezultate.

Ovo dugočasno natjecanje, koje je okončano tek oko 17 sati, mladi KA TIM-ovci priveli su kraju bez ozljeda, tek pomalo umorni. Vrijeme im je uglavnom išlo u prilog jer je temperatura bila ugodna, kiša unatoč grmljavine ipak nije pala, a jedino je vjetar znao zasmetati pri bacanju vortexa te je, obzirom na promjenjiv smjer, nekima ponešto pomogao, dok je drugima malo odmogao.

KA TIM-ova trojka limača i limačica, pod vodstvom trenerice Ane Guštin Dragojević, dala je sve od sebe i srčano se nadmetala. Kod svih je bilo dosta razloga za zadovoljstvo, ali i malo tuge nakon disciplina u kojima su bili nešto slabiji. No, kao i u životu tako i u sportu (i obrnuto), uspjeh ne dolazi preko noći niti je itko na njega “pretplaćen”. Upravo to i je velika vrijednost sporta, pa tako i atletike, što mladima pruža dragocjeno iskustvo osvještavanja vlastitih mogućnosti i podjednakog prihvaćanja i uspona i padova na putu osobnog razvoja i sazrijevanja.

Plasmani i rezultati mladih KA TIM-ovaca:

Noa Majetić – 4. mjesto

200 m – 4. mjesto – 30,42 sek

dalj – 4. mjesto – 4,27 m

vortex – 6. mjesto – 31,65 m

Ivan Raguž – 12. mjesto

200 m – 12. mjesto – 35,13 sek

dalj – 14. mjesto – 3,32 m

vortex – 12. mjesto 28,28 m

Vita Andrić – 22. mjesto

200 m – 17. mjesto – 33,60 sek

dalj – 21. mjesto – 3,31 m

vortex – 22. mjesto – 16,38 m

Goran

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *