Ovaj vikend bio je zanimljiv..iope puno utrka ga je krasilo na sve strane..

Prvo da se dotaknem 100-tke i PH u Passatore..

Jedan od trkački najizazovnijh sportskih događanja u regiji, sinoć zaključeni 100-kilometarski “del Passatore ultramaraton”,  koji se trčao na vrlo zahtjevnom, često i planinskom terenu od Firence, glavnog grada Toskane, do Faenze, za zagrebačke dugoprugašice prošao je u ozračju iznimnih rezultata.

U konkurenciji od 2.306 atletičara iz cijelog svijeta, boje Zagreba, ali i Hrvatske, branili su, na 43 izdanju ovog ultramaratona članovi Atletskog kluba Sljeme i Maksimir, čije su članice ostvarile najbolje plasmane među ženama, ali i u ukupnoj konkurenciji.SONY DSC

Odlična Nikolina Šustić iz AK Sljeme, svladala je iznimno zahtjevnu dionicu od 100 kilometara sjevernom Italijom za 7 sati, 41 minutu i 40 sekundi što joj je osiguralo ukupno sedmu poziciju na kraju, te prvu u ženskoj konkurenciji ovog ultramaratona.

Za nju, kako je istaknula nakon utrke – povijesni rezultat.

U ženskoj konkurenciji istaknula se i Veronika Jurišić, koja je stigla kao druga u ženskoj konkurenciji na cilj utrke, dok je treće mjesto dionice od 100 kilometara pripalo Mariji Vrajić. Cijelu noć sa subote nedjelju pristizali su sudionici 43. izdanja “del Passatore” ultramaratona, koji je dobio svoj naziv prema lokalnoj legendi, svojevrsnom Robinu Hoodu provincije Romagna, odvojene Apeninima od Toskane.

Trčalo se kroz izrazito “zelenu krajobraznu galeriju” s gotovo polovicom uspona prema planinama sjevera Italije, kroz teren koji traži vrhunsku pripremljenost i izdržljivost, kako bi se u subotnjoj noći stiglo do cilja u Faenzi.” – http://www.zagrebinfo.hr/

“U sjeni velikih rezultata naših cura, desio se još jedan povijesni trenutak za hrvatsku ultra-scenu, Safet Čučuk je u svojoj 69-oj godini završio 100km za 16 sati i 33 minute, dobrih 3 i pol sata unutar vremenskog limita, i na taj način postao najstariji hrvatski trkač sa završenom stotkom. U trci je došao na cilj kao 1591., pobijedivši 303 trkača/ice, koji su došli u limitu iza njega u cilj, plus još njih preko 400 koji nisu završili trku!!!” – Dragan Janković

Članovi Ka tima ovaj veteranski dio :) malo je pohodio Zagorje ovaj vikend.

ekipaJa sam u subotu prvi put nastupila na duatlonu, PH pojedinačno i ekipno i to u disciplini super sprint. dakle trči se 2.5 km pa bic 10 km i trčanje opet 1.3 km.. Staza zahtjevna uspona spusta,,sve to začinjeno vrlo brzo po principu idi koliko te noge nose od početka pa dok ide :P

Bilo je odlično. iako ne treniram takve kratke dionice odradila sam utrku za 38 min 46 sec i time završila kao ukupno 5. u kategoriji Elite-Ž.. To je ujedno bio i moj 2. nastup za Triatlon klub Donja Stubica u kojem sam od ove godine postala članicom. Mi nažalost u Karlovcu nemamo Triatlon klub za koji bi se mogla natjecat.

Na utrci je iz Karlovca i istog kluba sudjelovao i Zoran Vučković te je u ukupno u C licenci Muški bio 2. sa vremenom 37 min.

Ekipno bile smo mi žene 2. :)

11391114_911267415599152_3929353155722354531_nU nedjelju je bio polumaraton Mihanović koji se već tradicionalno prek 20 godina trči iz Klanjca u Tuhelj sa ciljem pred samim bazenima u tuheljskim toplicama. Meni jedna jako lijepa staza, dosta uspona i spusta strmih pa samim time i zahtjevnija, ove godine sam ju odradila u treningu sa vremenom od 1h 43 min i time zauzela ukupno 7. mjesto i 2. mjesto u kategoriji. Od hrvatskih trkačica bila sam ukupno 4.

 

U Tuhelju je nastupio i član našeg kluba Davor Mataković. On je stazu otrčao za 1 h i 30 min i time osigurao ukupno 13. mjesto i 1. mjesto u kategoriji. Bravo Davore :)

11329822_757109587739345_8253470859718447374_nU četvrtak je jedna lijepa humanitarna utrka po okičkoj šumi livadi brdu nizbrdu :) start je na Okićkom planinarskom domu pa Vas pozivam ovim putem da navratite. Staza je od 2.5 km i 8 km tako da ima za sve ponešto, Startnine su ove godine dobrovoljni prilog, koliko tko može i misli da trka vrijedi, a u potpunosti će se donirati za potrebe liječenja jedne samoborske učiteljice koja boluje od multiple skleroze. Start je kod planinarskog doma pod Okićem u 10:30, a prijave počinju u 9:15.

Prijavite se preko Stotinka.hr

 

3 Replies to “Od Stubice do Tuhelja”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *