Danas, u četvrtak 27. travnja, održano je 1. kolo ovogodišnje Proljetne Koranske lige u organizaciji Atletskog kluba KA TIM.

Kišne padaline koje su se danima najavljivale izostale su te je nekoliko desetaka malih i velikih trkača i trkačica, a po prvi puta i nordijskih hodača i hodačica, moglo nesmetano nadmetati i uživati u zelenom okružju uz karlovačku riječnu ljepoticu.

Sva natjecanja održana su sa startom i ciljem uz stari atletski stadion uz Foginovo kupalište. Prijave su već uobičajeno započele pola sata uoči prvog nastupa, onoga najmlađih – predškolki i predškolaca, od 18:30 sati. Predškolke su start utrke na 100 metara imale u 19 sati, a nakon njih utrkivali su se na istoj dionici predškolci. Potom su trčale učenice i učenici 1. i 2. razreda, a zatim i 3. i 4. razreda, svi na 300 metara (i krug po stadionu).

Oko 19:15 startala je skupina nordijskih hodača i hodačica, a u 19:30 sati uslijedio je zajednički start trkačica i trkača na 2,5 i na 5 kilometara, te prvih izmjena štafeta (muških, ženskih i mješvitih) 2 puta 2,5 kilometara. Štafetne utrke također su novost ovogodišnje Koranske lige, a činili su ih većinom mladi atletičari i atletičarke AK KA TIM-a, te poneki roditelj.

Podsjećamo da će se naredno, 2. kolo održati u četvrtak 4. svibnja, sa startom utrka u ista, ovdje već naznačena vremena. Pozivamo sve ljubitelje trčanja i nordijskog hodanja, sportaše i rekreativce, velike i male,… da nam se pridruže u natjecanjima, zabavi i uživanju u prirodi.

U očekivanju plasmana i rezultata 1. kola Proljetne Koranske lige, donosimo izbor nekolicine fotografija s nastupa najmlađih “Koranaša”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *