Potpisali smo ugovor sa Čistoćom d.o.o. u o sufinanciranju provedbe Projekta “Plagging” . Plagging je projekat koji je od interesa za opće dobro, a koji ćemo mi kao Klub provesti.

Plagging podrazumijeva organizirano hodanje i trčanje, bilo pojedinaca, bilo grupa trkača, koji na hodanje ili trčanje idu opremljeni rukavicama i vrećama za smeće kako bi se obračunali sa smećem na koje usput naiđu.. Ideja je plemenita, a mnogim sudionicima je poticaj za sudjelovanje upravo ona želja da ostvare uspjeh tako što će prikupiti što veću količinu smeća u što kraćem vremenskom roku. Uz veliku korist za okoliš, praksa plagginga nudi i određene vrijedne prednosti za hodače i  trkače. Primjerice, u obliku čučnjeva te sličnih vježbi koje se izvode pri samom sakupljanju smeća i koje kao takve omogućavaju povećanu potrošnju kalorija. Akcijom prikupljanja plastičnih boca i čepova  te ostalog otpada želimo prikupiti sredstva za donaciju dječjem odjelu Karlovačke bolnice.

Tko može sudjelovati u Plaggingu:

Uz naše članove KA TIM-a svi građani i građanke Karlovca bez obzira na dob trebaju biti uključeni u ovu aktivnost i ovaj projekt je namjenjen upravo njima jer oni se trebaju brinuti o svom zdavom načinu života i o čistom okolišu.  Dugoročno svi moramo biti svjesni da samo zdrav način života i čist okoliš trebaju biti naša stvarnost i potreba. Ovaj projekat ima za cilj organiziranom aktivnošću u slobodnom vremenu podignuti svijest o osobnom zdravlju – hodanjem i trčanjem, te o zdravlju svom i ostalih građana – sakupljanjem plastičnog otpada. Kao krajnji cilj bilo bi dobro da imamo potpuno  saniran otpadom onečišćen okoliš.

Termine PLAGGINGA javit objavit ćemo na našim stranicama!

Trenerica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *