Jučer sam djeci dala iskaznice HAS-a kako bi obavili liječnički pregled. Znam da je roditeljima drago da djeca obave liječnički pregled, ali znam da ih to financijski dosta opterećuje. Napisala sam dopis HAS-u i gospodin Siniša Ergotić mi se ljubazno javio -ODMAH. Njegov odgovor Vam u cijelosti prenosim:

Poštovana Ana,

Potpuno razumijem i Vas i roditelje koji preglede trebaju platiti. Međutim, obvezu dva pregleda godišnje nije nekakvom paušalnom odlukom nametnuo Hrvatski atletski savez nego ona proizlazi iz članka 71. Zakona o športu. Nadalje, cijene pregleda nisu u nadležnosti HAS-a, pa tako niti cijena pregleda u Zagrebu niti Karlovcu. Zagreb ima specijaliziranu sportsku ambulantu pri Zagrebačkom športskom savezu, organizaciji financiranoj od grada sa skoro 200 milijuna kuna i pretpostavljam da je ta usluga u većoj mjeri subvencionirana, ali koliko mi je poznato dostupna samo zagrebačkim klubovima.
Tko radi preglede u Karlovcu mi nije poznato, cijena stvarno previsoka, ali HAS na nju ne može utjecati.

Sportski pozdrav,

Siniša Ergotić
Direktor
Hrvatski atletski savez

Za pomoć ću se obratiti KŠZ, i  Gradu Karlovcu kako bismo pronašli rješenje za ovaj problem. Naime ako smo prije 30 i više godina imali športsku ambulantu ne znam zašto danas kada je šport napredovao ne bismo imali iste ako ne i bolje mogućnost za našu djecu. Mislim da je cijena pregleda od 150, 00 kn realna, ali da bi uz roditelje dio troškova pregleda trebao financirati Grad.

Ana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *