U subotu, 15. rujna 2018. godine, u Jaškovu nedaleko Ozlja održan je drugi po redu Run of Heart – inkluzivni međunarodni sportski i humanitarni događaj, s čak 213 sudionica i sudionika!

Run of Heart je jedinstvena inkluzivna utrka koja uključuje sve skupine trkača, svih dobnih skupina i bez obzira na postojanje nekog oblika teškoće ili invaliditeta. Koncept utrke je preuzet od utrke Run of Spirit koja se već 10 godina tradicionalno održava u Berlinu. Inkluzivnim karakterom utrka potiče uključivanje djece s teškoćama i osoba s invaliditetom u zajednicu te oblikuje stav zajednice prema njima kao ravnopravnim i vrijednim članovima društva.

I ovogodišnja utrka u Jaškovu imala je međunarodno obilježje jer su sudionice/i, osim iz Hrvatske, bili i gosti trkači i hodači iz Kenije, Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, … Skupno su sudjelovali natjecatelji i natjecateljice iz Sportverein Inklusiv Johannesstift e.V. iz Njemačke, zavoda Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna iz Slovenije, Varstveno delovnega centra Črnomelj iz Slovenije, Centra za rehabilitaciju Zagreb, Centra za rehabilitaciju Rijeka, Integrativnog centra mentalnog zdravlja iz Karlovca, Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, Udruge JOB, Taekwondo kluba Ozalj, Atletskog kluba KA-TIM, Atletskog kluba Žumberak, RaN 047, Kinezis Fitness Laba iz Karlovca, osnovnih škola “Slava Raškaj” Ozalj i pripadajuće područne škole iz Malog Erjavca te “Grabrik” iz Karlovca, … Najviše hodača bilo je iz zavoda Varstveno delovni center Novo mesto.

Od gostiju utrke posebice valja izdvojiti jednog od najbržih slijepih trkača na svijetu, paraolimpijca i humanitarnog radnika Henrya Wanyoikea i njegovog trkačkog pratitelja Paula Kihumbu Wanyoikea iz Kikuyu Reborn Athletics Club iz Kenije, koji su drugu godinu za redom uveličali Run of Heart u Jaškovu.

Radnice/i i korisnice/i Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj u suradnji s prijateljskim udrugama – Taekwondo klub Ozalj, Udruga za poticanje kreativnosti GEA iz Zagreba, Atletski klub KA-TIM Karlovac – i drugim entuzijastima izvrsno su organizirali cjelokupno događanje.

Sudionike i posjetitelje dočekale su utrke različitih duljina kroz prekrasan krajolik u jesenskom izdanju; najduža utrka trčala se uz slikovite obale rijeke Dobre, trail utrka obroncima brda Vodenica do zaselka Vuksani, a ostale uz livade Jaškova. Svatko se mogao uključiti u utrku po svojoj mjeri, a na izboru su i ove godine bile: utrke za djecu i za mlade, utrke za osobe korisnike invalidskih kolica, utrke na 2, 5 i 10 kilometara, kao i utrka hodača.

Nakon završetka utrka, zainteresirani su mogli prisustvovati zabavnim, umjetničkim i obrazovnim sadržajima u dvorištu Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj. Mladi sportaši i sportašice Taekwondo kluba Ozalj i Atletskog kluba KA-TIM iz Karlovca upriličili su sportske radionice, a članovi i članice zagrebačke Udruge za poticanje kreativnosti GEA, uz podršku polaznica likovne radionice akvarela pri Zakladi Zajednički put Zagreb, radionicu oslikavanja 22 metra dugačkog platna pod nazivom “Srce čini čuda”.

Za sve sudionike događanja priređen je u dvorištu domaćina ručak.

Atletski klub KA-TIM Karlovac pružio je domaćinima svesrdnu podršku kod organizacije trkačkog dijela događanja; nekoliko članica i članova kluba predvođenih trenericom Anom Guštin Dragojević bili su zaduženi za sudačke i ostale poslove neposredno vezane uz utrke. A utrke je trčalo, i time pružilo potporu ovom vrijednom i lijepom sportsko-humanitarnom događaju, čak 31 članica i članova kluba svih uzrasta!

Donosimo i plasmane prvih troje sudionika i sudionica svih trkačkih utrka, kao i one ostalih članica i članova AK KA-TIMa (a cjelokupne liste plasmana i rezultata svih trkačica i trkača možete vidjeti na internetskim stranicama Stotinka.hr:

UTRKA U KOLICIMA 300 metara

ŽENE: 1. Sarah Pust, 2. Snežana Pujić, 3. Marija Ponjavić

MUŠKARCI: 1. Tona Gačić, 2. Wasim Tmim, 3. Juraj Grman

DJEČJE UTRKE

200 metara (2011. i 2012. godište)

DJEVOJČICE: 1. Tina Vuletić (KA-TIM), 2. Diana Jones, 3. Lara Brkljačić, … 5. Lila Majetić (KA-TIM)

DJEČACI: 1. Luka Lukinić, 2. Bruno Latin, 3. Emil Jones

200 metara (2008-2010. godište)

DJEVOJČICE: 1. Lara Čadonić (KA-TIM), 2. Mia Sabolić (KA-TIM), 3. Sara Zagorec

DJEČACI: Niko Brkljačić, 2. Mislav Dasović, 3. Jakov Bogović

UTRKE MLADIH

2,1 kilometar (2005-2007. godište)

DJEVOJKE: 1. Katja Joha (KA-TIM), 2. Antonia Šiljevinac, 3. Vita Andrić (KA-TIM), 4. Lea Vuletić (KA-TIM), 5. Dora Kasunić (KA-TIM)

DEČKI: 1. Noa Majetić (KA-TIM), 2. Jakov Perinac (KA-TIM), 3. Stjepan Mihalić, … 5. Ivano Muža (KA-TIM)

UTRKA 2,1 KM LIGHT (2004. godište i stariji)

ŽENE: 1. Barbara Šabanagić (KA-TIM), 2. Dora Kralj (KA-TIM), 3. Valentina Valić (KA-TIM), 4. Kiara Kirinčić (KA-TIM), 5. Kala Majetić (KA-TIM), 6. Lana Perinac (KA-TIM), … 9. Martina Majetić (KA-TIM), 14. Elena Krajačić (KA-TIM), 15. Jelena Maljković (KA-TIM), nastupila je još i KA-TIMovka Lorena Barić

MUŠKARCI: 1. Lovro Kasunić (KA-TIM), 2. Marin Brkljačić, 3. Damir Perinac (KA-TIM)

TRAIL UTRKA 5,1 KM (2004. godište i stariji)

ŽENE: 1. Maja Lukić, 2. Marija Brozović, 3. Marina Rendulić, … 6. Dejana Kirinčić (KA-TIM)

MUŠKARCI: 1. Elvis Hodžić, 2. Antonio Pintur, 3. Patrik Vrabac, … 11. Nenad Kirinčić (KA-TIM), 19. Ivica Đuretković (KA-TIM)

UTRKA 10,5 KM (2000. godište i stariji)

ŽENE: 1. Mirjana Kolar, 2. Ana Kačin, 3. Vesna Brajak (KA-TIM)

MUŠKARCI: 1. Henry Wanyoike, 2. Paul Kihumba Wanyoike, 3. Antonio Baćak, 4. Davor Mataković (KA-TIM), … 14. Dragoljub Tomić (KA-TIM), 15. Goran Majetić (KA-TIM)

Čestitamo svim sudionicima i sudionicama utrka i hodanja te zahvaljujemo organizatorima na odličnoj organizaciji, vrijednim nagradama najboljim sportašima, unikatnim medaljama (ručni rad domaćina), kao i ugodnom društvu i ozračju!

Goran

Napomena: Širi izbor fotografija objavit ćemo naknadno uz ovaj napis, kao i na facebook stranici Atletskog kluba KA-TIM.

One Reply to “Preko 200 trkača i hodača na 2. Run of Heart-u u Jaškovu!”

  1. Lijepo vrijeme , lijepa utrka, druženje, zabava – ma sve je bilo super. Hvala svim KA TIM-ovcima koji su trčali, pomagali, navijali i ….. doprinjeli odličnoj atmosferi i dobrim rezultatima.
    Hvala svima iz KA TIM-a!
    Trenerica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *