Po predivnom proljetnom vremenu danas je na Vunskom polju u Karlovcu, drugo godinu za redom, održan kros Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za atletičarke i atletičare svih dobnih kategorija. Na krosu je nastupilo 233-oje natjecateljica i natjecatelja iz 19 atletskih klubova članica HALS-a koji su došli iz čitave sjeverozapadne Hrvatske. Čestitke svim sudionicama i sudionicima, a posebice osvajačicama i osvajačima medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Što se Karlovčana tiče, osvojili su dvije zlatne i dvije srebrne medalje.

* Ovdje možete pogledati cjelokupne rezultate svih natjecateljica i natjecatelja HALS-ovog krosa u Karlovcu.

Gabrijela Šalković (AK KA-TIM) osvojila je zlatnu medalju u utrci (...)

Gabrijela Šalković (AK KA-TIM) osvojila je zlatnu medalju u utrci seniorki na 2 kilometra

HALS-ov kros u Karlovcu i ove godine je uspješno organizirao AK Karlovac.

Karlovčani su u značajnom broju, njih 43, nastupili na natjecanju, uz predstavnice i predstavnike iz oba gradska kluba – Katlovca i KA-TIM-a.

U utrci starijih juniora na 3 kilometra pobijedio je odlični (...)

U utrci starijih juniora na 3 kilometra pobijedio je odlični Ognjen Mergon iz AK Križevci, iz kluba čiji su trkači najbolji kroseri u HALS-u

Što se medalja tiče, AK Karlovac je osvojio zlato i srebro u pojedinačnoj te jedno srebro u ekipnoj konkurenciji, a AK KA-TIM jedno zlato u pojedinačnoj konkurenciji.

Lucija Petrunić (AK Karlovac) ulazi kao prva u cilj utrke starijih (...)

Lucija Petrunić (AK Karlovac) ulazi kao prva u cilj utrke starijih juniorki na 2 kilometra

U utrci seniorki (1994. godište i starija) na 2000 metara pobijedila je članica AK KA-TIM Gabrijela Šalković (1977.), kojoj je ovo zapravo bila “sprinterska” utrka obzirom da je ona prvenstveno dugoprugašica i polumaratonka.

Mlađe juniorke na postolju - ponajbolje kros trkačice u HALS-u ima (...)

Mlađe juniorke na postolju – ponajbolje kros trkačice u HALS-u ima AK Moslavina Kutina

U utrci starijih juniorki (1995. i 1996. godište) na 2000 metara pobijedila je Lucija Petrunić (1995.) iz AK Karlovac, koja je inače vrlo dobra atletičarka na “kratkim stazama”.

Start starijih kadeta na 1000 metara

Start starijih kadeta na 1000 metara

Uz to su starije juniorke AK Karlovca Lucija Petrunić, Dora Kutleša (1996.) i Nika Martinović (1997.) ekipno zauzele 2. mjesto.

U utrci starijih kadeta na 1000 metara pobijedio je Tvrtko (...)

U utrci starijih kadeta na 1000 metara pobijedio je Tvrtko Palijan (AK Križevci), a odličan je bio i Marko Krivačić (AK Karlovac) na 2. mjestu

U utrci starijih kadeta (1999. i 2000. godište) na 1000 metara član AK Karlovca Marko Krivačić (2000.) bio je odličan drugi i zaslužio srebrnu medalju.

Detalj utrke starijih kadetkinja na 1000 metara: Vita Novković (AK (...)

Detalj utrke starijih kadetkinja na 1000 metara: Vita Novković (AK Karlovac) i Dora Kralj (AK KA-TIM)

Od ostalih dobrih plasmana Karlovčana valja izdvojiti 4. mjesto Helene Valentić (2000.) u utrci starijih kadetkinja (1999. i 2000. godište) na 1000 metara, 5. mjesto Josipa Karasa (1996.) u utrci starijih juniora (1995. i 1996. godište) na 3000 metara, 5. mjesto Tina Dolšaka (2001.) u utrci mlađih kadeta (2001. i 2002. godište) na 800 metara i 6. mjesto Kale Majetić (2003.) u utrci limačica (2003. godište i mlađe) na 600 metara.

TEKST PREUZET SA STRANICE KAMELEONA

tekst napisao: Goran Majetić

Slike možete pogledat ovdje:

4 Replies to “Rastrčana atletska mladost na Vunskom polju”

  1. Predivne slike naših HRABRICA! Bravo za Gabi, Kalu, Katju, hrabrog Domagoja koji je usprkos padu uspio otrčati…
    Slike govore više od riječi i zato uživajmo gledajući ih!

  2. Hvala ti Gabi što si stavila nove slike kao naslovnicu KA TIM-a!
    Mislim da uz tebe i nekolicinu ostalih “starijih” atletičarki i atletičara mladi atletičari zaslužuju biti na naslovnici.

  3. Hvala Gabi! Fotografije u galeriji ispod članka su većinom iz arhive AK KA-TIM-a, a dijelom preuzete s Facebook stranica AK Moslavina Kutina i AK Agram Zagreb.Fotografija ima još jer je fotkalo više naših roditelja, a i za te fotografije naći ćemo mjesta u narednim prilozima internetskog magazina Kameleon i sajta KA-TIM-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *